"Laine matkalla eliittiluokan voimahyökkääjäksi" – joukkuekaveri kaipaa suomalaistähteä Jetsin leirille

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice näki Patrik Laineen kehittyneen kevätpuolella, vaikka maaleja ei syntynyt odotettuun tahtiin.

NHL
Patrik Laine
Patrik Laineen kolmivuotinen tulokassopimus päättyi viime kauden jälkeen. Getty Images

Ilman sopimusta olevat jääkiekon NHL-tähdet Patrik Laine ja Kyle Connor eivät odotetusti saapuneet harjoitusleirille, kun Winnipeg palasi perjantaina työnsä ääreen. Kummankin pelaajan toiveissa on rahakkaan ja mahdollisimman pitkän sopimuksen saaminen.

Winnipegin GM:n Kevin Cheveldayoffin mukaan on vaikeaa määritellä, milloin sopimukset syntyvät. Avainhyökkääjiin kuuluva Blake Wheeler odottaa nopeaa ratkaisua.

– Olemme parempi joukkue, kun nämä kaksi kaveria ovat kokoonpanossamme. Heidän kavereinaan sekä joukkuekavereinaan tuemme heitä ja haluamme heidän hyödyntävän arvonsa ja tulevan sitten innoissaan tänne leirille, Wheeler kertoi NHL:n verkkosivuilla.

– Muuten asia ei kuulu meille. Sitä (sopimuskuvio) käsitellään ja selvitellään. Sitten kun se tapahtuu, annamme heille ison halauksen ja saamme heidät takaisin ryhmään, Wheeler tunteili.

Aiemmin tällä viikolla Fox Newsin NHL-toimittaja Andy Strickland kertoi Laineen hylänneen Winnipegin sopimustarjouksen, joka ei vastannut Laineen odotuksia rahallisen arvon ja keston suhteen. Twitterissä asiasta kertonut Strickland ei määritellyt "lyhyen sopimuksen" tarkkaa kestoa, mutta kertoi kausipalkaksi viisi miljoonaa dollaria.

Laineen sopimuksen kannalta kuultiin perjantaina hyviä uutisia, kun Mitch Marner solmi pitkään hierotun jatkosopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa. Marnerin sopimuksen odotetaan näyttävän suuntaa Laineen kaltaisten muiden vapaiden agenttien suuntaan.

Päävalmentaja on tyytyväinen kehitykseen

Laineen kolmivuotinen tulokassopimus päättyi viime kauden jälkeen. Tamperelainen oli Winnipegin paras maalintekijä ajanjaksolla 2016–19 kaikkiaan 110 runkosarjaosumalla, mutta viime syyskauden jälkeen tahti hyytyi pahasti.

Päävalmentaja Paul Maurice näki pelaajan kehittyneen kevätpuolella, vaikka maaleja ei syntynyt odotettuun tahtiin. Maurice tapasi Laineen kesällä. Tapaamisen sisältö oli valmentajan mukaan rohkaiseva.

– Keskustelun pääsisältö oli kehitys. Kauden kuuden viimeisen viikon aikana koin hänen saavuttaneen todella hyviä asioita matkalla eliittiluokan voimahyökkääjäksi, Maurice kertoi ja toivoi kehityksen jatkuvan.

Sopimuksesta ja tulevan kauden osoitteesta Laine ja Maurice eivät puhuneet.

– En ole koskaan puhunut pelaajien kanssa rahasta tai sopimuksen tilasta, koska ne asiat eivät kuulu minulle, Maurice alleviivasi.

– Puhuimme jääkiekosta ja elämästä. Sain tietää vähän paremmin, mitä hän touhuaa kaukalon ulkopuolella. Koskaan ei tullut ilmi, että hän ei olisi nauttinut Winnipegissä olemisesta tai pelaamisesta täällä.

NHL:n virallinen harjoitusottelukausi alkaa maanantain vastaisena yönä. Runkosarja käynnistyy 3. lokakuuta Suomen aikaa.

Lue myös:

Supertähti Mitch Marner allekirjoitti 65 miljoonan dollarin NHL-sopimuksen, seuraavaksi Laineen ja Rantasen vuoro?

Colorado aloitti harjoitusleirinsä ilman Mikko Rantasta – sopimusneuvotteluissa alle miljoonan dollarin näkemysero

Lähde: Patrik Laine kieltäytyi viiden miljoonan vuosipalkasta, Jets solmi 50 miljoonan dollarin sopimuksen puolustajan kanssa

Philadelphia palkitsee peliaikakuninkaansa pitkällä sopimuksella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat