Kirittäret juhlii pesäpallomestaruutta – Pesäkarhut ei saanut Siri Eskolaa kuriin

Naisten pesäpallomestaruus ratkesi lauantaina Hippoksella liki 3000 katsojan edessä. Kirittäret on vienyt 2000-luvulla SM-kullan peräti kymmenen kertaa.

Kirittärien joukkue ja pelinjohtaja Jussi Viljanen (vas.) juhlivat pesäpallon Superpesiksen naisten Suomen mestaruutta Kuva: Lehtikuva

Kirittäret, joka oli vienyt kaksi ensimmäistä finaalia niukasti kotiutuslyöntikisojen kautta, kaatoi loppuottelusarjassa kolmannen ja ratkaisevan kerran Porin Pesäkarhut 2–0 (1–0, 3–2) varmistaen toisen perättäisen Suomen mestaruutensa otteluvoitoin 3–1.

Ensimmäisellä jaksolla juoksut olivat vähissä. Ainoasta juoksusta vastasi kolmannen tasoittavalla kotijoukkue. Siri Eskola löi merkistä väliin, ja Mari Mantsinen ehti kotipesään.

Eskola siirtyi täksi kaudeksi Oulusta Kirittäriin, ja alkukaudesta hänellä oli vaikeuksia välillä mahtua edes pelaavaan ryhmään. Keskikesästä lähtien Eskola tuli tutuksi uudessa joukkueessaan ja on siitä lähtien kuulunut avainpelaajiin.

Siri Eskola Kuva: Tomi Hänninen

– Meillä toimi tosi hyvin ulkopeli avausjaksolla. Varsinkin lopun nolla ilahdutti, eli neljännen aloittavalla Pori ei tahtonut päästä edes kentälle, myhäili Mantsinen Yle Puheen lähetyksessä.

Eskola pudotuspelien paras, Körkkö lopetti huipulla

Hippoksella alettiin viritellä mestaruusjuhlien alkusoittoja jo toisen jakson toisen vuoroparin alussa, jolloin asialla oli jälleen ottelun ykkössankari Eskola. Eskola löi jakson 1–0-juoksun kolmospussiin ja het perään 2–0-juoksun väliin. Virpi Hukka ja Eeva Mäki-Maukola toivat juoksut Kirittärille.

Kirittäret juhlii toista perättäistä mestaruutta Kuva: Lehtikuva

Porin kapteeni Susanna Puisto kavensi toisella jaksolla lukemat ensin 1–2:een ja sitten vielä 2–3:een, mutta se oli lopulta laiha lohtu vieraille, kun jaksovoitto lipesi Kirittärille 3–2. Laura Toikkanen teki voittojuoksun neljännen aloittavalla.

Pudotuspelien parhaaksi valitulle Siri Eskolalle mestaruus oli vasta uran ensimmäinen. Kiimingin Urheilijoiden kasvatti takoi jokeripaidassa kymmenessä pudotuspeliottelussa peräti 2+35=37 lyötyä juoksua.

– Mahtavaa! Ja kulta tuli vielä kotiyleisön edessä, hehkutti ikionnellinen, jäätävien ratkaisujen lyöjäkuningatar.

Emma Körkkö Kuva: Tomi Hänninen

Kirittärien ja naisten Superpesiksen tähtipelaaja Emma Körkkö paljasti Yle Puheen lähetyksessä, että päättää upean uransa tähän mestaruuteen.

Kirittärien viuhkan varressa Jussi "Nalle" Viljanen teki pitkäjänteistä, hyvää työtä ja sai joukkueensa selvään tasonnousuun runkosarjan jälkeen. Finaaleissa Jyväskylä pelasi kauden parasta pesäpalloaan. Kunnonajoitus onnistui.