Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP

Kärkivauhtia ajava Esapekka Lappi hämmästelee täydellisiä päiviä – kirosi ikävää tilannetta voittotaistossa: ”Totta kai tavallaan harmittaa”

Esapekka Lappi myöntää, että voittokampailu Turkin MM-rallissa on tältä erää ohi.

urheilu
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi on saanut hymyillä Turkissa.AOP/imago sport

Koko kisaviikonlopun kärkivauhtia Turkin MM-rallissa ajanut Esapekka Lappi lähtee viimeiseen kisapäivään toiselta sijalta. Lappi on vain 0,2 sekuntia tallitoveri Sébastien Ogieria perässä.

Lappi johti koko päivän, kunnes viimeistä edellisellä erikoiskokeella Datçassa suomalaiskuski sammutti moottorinsa jyrkässä alamäessä. Sen jälkeen auto ei toiminut, ja Lappi veti neulansilmän leveäksi.

Vaikka Lappi ajoi päivän päätteeksi vielä pohja-ajan Kızlanin erikoiskokeelle 4,5 sekunnin erolla Ogieriin, Lappi tietää voittotaiston olevan ohi. Ohjeet ovat selvät siitä, että nyt pitää ottaa vain kaksoisvoitto. Kuusi edellistä mestaruutta vienyt Ogier taistelee tänäkin kuljettajien mestaruudesta.

– Totta kai tavallaan harmittaa, kun nyt kerrankin on mahdollisuus ajaa voitosta, niin p** maailmanmestaruudesta taisteleva tallitoveri on mukana voittokamppailussa, Lappi sanoo harmillisesta tilanteestaan.

Esapekka Lappi
Katso Esapekka Lapin toiseksi pudottanut tilanne EK 12:lla

Ogier on pistetilastossa kolmantena ja 40 pistettä perässä sarjaa johtavaa Ott Tänakia. Mutta Ogier on nyt kirimässä kovasti Tänakin ja Thierry Neuvillen etumatkaa, koska Tänak joutui keskeyttämään kisapäivän teknisen vian takia lauantaina.

Neuville on ulosajon takia vasta kahdeksantena. Tänak pääsee taistelemaan sunnuntaina vielä kisan päättävän Power Stagen lisäpisteistä, mutta Ogier on nyt palamassa tosissaan mestaruuskamppailuun kauden neljänneksi viimeisessä kisassa.

– Toki Ogierillehan pisteet tarvitaan, eikä minulle. Ei voi mitään. Kyllä meidänkin aika koittaa varmaan vielä. Toki myös meidän ja Ogierin pitää ajaa vielä maaliin. Sitten, jos Ogierille käy jotain, niin totta kai saadaan yrittää ajaa voitosta. Toivotaan kuitenkin, että niin ei käy.

Citroën on siis kaksoisjohdossa kahden erinomaisen päivän jälkeen. Miksi tämä auto on niin hyvä kuin se on?

– Se on hyvä kysymys. Emme ole tehneet mitään ihmeellistä tähän ralliin. Minulla on uusi geometria ja käytän nyt sitä. Se on hyvä tänne. Mutta meillä on Jyväskylän iskunvaimentimet. Ei ole siis mitään ihmeellistä. En minä tiedä, miksi tuntuu nyt toimivan. Vai onko kuskit niin hyviä, Lappi heittää.

Kokonaisuudessaan Lappi piti kaksi pohja-aikaa sisältänyttä päivää todella hyvänä.

– Ehkä tuo renkaan kuluminen yllätti. Viime vuonna jäi iltapäivän lenkki ajamatta. Ei ollut käsitystä, kuinka paljon toinen kerta kulutti rengasta. Oli vähän shokki, kuinka paljon renkaat kuluivat, viime vuonna Toyotalla Turkissa keskeyttänyt Lappi sanoo.

Tällä kaudella Lappi on ollut kaksi kertaa palkintokorokkeella. Myös Ruotsista ja Suomesta tuli kakkossijat.

Taisteleeko Suninen kolmossijasta?

Neljäntenä oleva Teemu Suninen puolestaan voisi kamppailla sunnuntaina täydellä onnistumisella palkintokorokepaikasta. Hieman vajaan 40 kilometrin päätöspäivälle kirittävää Hyundain Andreas Mikkelseniin olisi 9,8 sekuntia.

– Saa nähdä, miten käy. 10 sekunnin ero on mahdollinen, mutta kaikkien pätkien pitää onnistua hyvin rengasvalinnoiltaankin. Pitää myös vähän miettiä, panostaako yhteen sijoitukseen vai Power Stageen. Voi olla, että renkaat on aika loppu, jos vetää kaikki pätkät täysillä, edellisessä Saksan MM-rallissa Power Stagen kakkoseksi ajanut ja ne Suninen pohtii.

Teemu Suninen
Katso Sunisen menoa ilman puskureita lauantaina kuvaa klikkaamalla!

Edellisessä Saksan MM-rallissa Suninen oli Power Stagen toinen ja otti neljä lisäpistettä. Parantamalla neljännestä sijasta kolmanneksi tulisi vain kolme lisäpistettä.

Kokonaisuudessaan Suninen kertoo pystyneensä Turkissa hyvään marssivauhtiin samalla, kun on pysynyt pois ongelmista.

– Tiedämme, että vauhti on kova, kun mennään rajoilla. Mutta silloin alkaa tulla rengasrikkoja ja osumia. Ei ole mahdollisuutta irtokiviä, mitä pitää paikoitellen väistää, Suninen tiivistää.

Koosteen Turkin MM-rallin lauantaista voi katsoa TV2:ssa ja Areenassa kello 20.45.

Lue lisää:

Esapekka Lappi hyökkäsi yllättäen voittotaistossa! Toyota vahvisti tutun syyn ykköstykin keskeytykselle – Turkin MM-rallin lauantai hetki hetkeltä, katso puhuttavimmat videot, kooste TV2:ssa 20.45

Näin Esapekka Lappi menetti johtonsa virheellään! Tallipomoa hetken stressasi – sitten hän ymmärsi tärkeän asian: "Tämä on meille normaali tilanne"

Moottoriurheilun suurin pomo tapasi kärkinimi Esapekka Lapin kesken voittokamppailun – ”Pikkumies” Jean Todt erehtyi suomalaisen tilanteesta

Tämä video ulosajosta kertoo paljon MM-sarjan rajuimmasta rallista – yllätetty supertähti ei ollut päästä ulos autostaan ja syytti järjestäjiä

Tommi Mäkinen ihmetteli käsittämätöntä mysteerivikaa supertähtensä autossa – tyrmäsi ykköskuskinsa epäilyt: ”Eihän sitä millään pysty sanomaan”

Tommi Mäkisen kultakimpale keskeytti: Katso, miten MM-sarjan nopein kuski oli pulassa – lähetti tylyn viestin tiimilleen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat