Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Miksi Tommi Mäkisen Toyota romahti historiallisesta kolmoisvoitosta tuloslistan pohjalle? Jari-Matti Latvala selittää yhden syyn

Jari-Matti Latvalan mukaan Toyotan alakulo johtuu Kreikan testeistä.

Rallin MM-sarja
Jari-Matti Latvala
AOP

Yle Urheilun kaiken rallisisällön lähetysaikoineen löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sieltä pääset muun muassa lukemaan tuoreimmat uutiset ja katsomaan puhuttavimmat videoklipit jokaiselta erikoiskokeelta.

Tommi Mäkisen johtamat Toyotat lähtivät Turkin MM-ralliin luottavaisin mielin, kun edeltävästä kisasta Saksassa oli takana uusien WRC-autojen historian ensimmäinen kolmoisvoitto. Mutta siirtyminen asvaltilta Turkin soraisille ja oikeastaan kivikkoisille teille ei ollut Toyotalle hyvä asia.

Ennen päätöspäivää paras Toyota-kuski on Jari-Matti Latvala, joka on kuudentena. Perjantaina rengasrikosta ja huonosta rengasvalinnasta kärsinyt Latvala on jäänyt kisaa johtavasta Sébastien Ogierista jo kolmen minuutin päähän. Kris Meeke on Latvalan takana seitsemäntenä 15 sekunnin päässä. Ott Tänak puolestaan keskeytti tekniseen vikaan ja palaa kisaan häntäpäässä ralli 2 -säännöllä sunnuntaina.

Vielä perjantaiaamuna Latvala ajoi kaksi pohja-aikaa, mutta lauantaina Latvala jäi kauas kärkikuskeista.

– Olen yrittänyt, mutta en ole pystynyt ajamaan kärkimiesten vauhtia. Olimme toinen auto tiellä. Se on varmaan vaikuttanut jonkin verran. Mutta hitailla ja rajuilla osuuksia ei saada autoa menemään riittävän hyvin. Nopealla ja parempikuntoisella tiellä ei ole mitään ongelmaa, Latvala avaa.

Ott Tänak Turkki
Katso, kuinka Tänak oli ongelmissa siirtymätaipaleella!

Viime vuonna Turkissa Toyota otti Tänakin ja Latvalan johdolla kaksoisvoiton. Se nostatti toiveita, että tänäkin vuonna Toyota olisi vahva vaikeissa olosuhteissa. Viime vuonna maaliin pääsi ilman suuria ongelmia vain neljä WRC-kuskia. Mutta Latvalan mukaan tänä vuonna suuria ongelmia on ollut huomattavasti vähemmän. Hänen mielestä Toyotan ongelmat johtuvat liian hyviä olosuhteista testeissä Kreikassa.

– Odotimme Kreikasta rajuja olosuhteita. Mutta siellä ei ollut tällaista Turkin kaltaista kivikkoa. Kreikassa oli karkeaa ja kovapohjaista tietä. Ne olivat tasaisia. Tämä on yksi syy, miksi emme ole päässeet oikeaan vauhtiin täällä, Latvala sanoo.

Vielä lauantaina Latvala lähti jahtaamaan Hyundain Dani Sordoa ja viidettä sijaa. Mutta ero kasvoi 40 sekuntiin. Se on Latvalalle tekemätön paikka ilman mitään ongelmia.

– Meinasin ajaa renkaat loppuun, kun yritin ottaa kiinni Sordoa. Ei onnistunut, Latvala kuittasi tilanteen päätöspäivälle.

Yle Urheilu seuraa verkkosivuillaan hetki hetkeltä Turkin MM-rallia. Päivän avausek näkyy suorana TV1:ssä kello 9.30 ja kisan päättävä Power Stage kello 13.00 alkaen TV2:ssa.

Lue lisää:

Näin Esapekka Lappi menetti johtonsa virheellään! Tallipomoa hetken stressasi – sitten hän ymmärsi tärkeän asian: "Tämä on meille normaali tilanne"

Moottoriurheilun suurin pomo tapasi kärkinimi Esapekka Lapin kesken voittokamppailun – ”Pikkumies” Jean Todt erehtyi suomalaisen tilanteesta

Tämä video ulosajosta kertoo paljon MM-sarjan rajuimmasta rallista – yllätetty supertähti ei ollut päästä ulos autostaan ja syytti järjestäjiä

Tommi Mäkinen ihmetteli käsittämätöntä mysteerivikaa supertähtensä autossa – tyrmäsi ykköskuskinsa epäilyt: ”Eihän sitä millään pysty sanomaan”

Tommi Mäkisen kultakimpale keskeytti: Katso, miten MM-sarjan nopein kuski oli pulassa – lähetti tylyn viestin tiimilleen

Esapekka Lappi hyökkäsi yllättäen voittotaistossa! Toyota vahvisti tutun syyn ykköstykin keskeytykselle – Turkin MM-rallin lauantai hetki hetkeltä, katso puhuttavimmat videot, kooste TV2:ssa 20.45

Jari-Matti Latvala summasi poikkeuksellisen lyhyesti romahduksen – kisan ykkönen Esapekka Lappi pelkkää hymyä, paljasti jännittävän tilanteen loppuhetkillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat