Suora

  • Elävä arkisto esittää

Heliövaaran hurja taistelu päättyi karvaaseen tennistappioon – Itävalta vei Davis Cup -maaottelun

Suomi hävisi tenniksen Espoossa pelatun Davis Cup -maaottelun Itävallalle otteluvoitoin 2-3.

urheilu
Harri Heliövaara
Harri Heliövaara Lehtikuva

Ratkaisevassa kolmieräiseksi venyneessä kamppailussa lauantai-iltana vieraiden Dennis Novak kukisti Harri Heliövaaran 3–6, 6–3, 7–6 (7–5).

Heliövaara aloitti hyvin murtamalla Novakin ensimmäisen syötön. Hän oli syöttämässä pelipalloa 4–1-johtoon, kun kentän laidalla olleen sponsoriauton varashälytin pärähti ulvomaan.

Kesti harmittavan pitkän ajan ennen kuin häiriöääni saatiin sammumaan. Heliövaaran keskittyminen herpaantui, ja Novak nousi syötönmurrolla takaisin pelaamaan erän voitosta.

Heliövaara mursi kuitenkin takaisin heti seuraavalla mahdollisuudella.

Haukansilmä oli teknisistä vempaimista Heliövaaralle varashälytintä suotuisampi, sillä hän piti syöttönsä millimetrien mitalla seitsemännessä pelissä ja pääsi riviä myöhemmin tuulettamaan erävoittoa.

Katkaisupeli ratkaisi Itävallan voiton

Toisen erän ensimmäisen murron teki Novak. Itävaltalainen alkoi saada otetta rajan tuntumaan suuntautuneilla lyönneillään. Heliövaara ei kyennyt vastaamaan. Näin ottelun ja koko Davis Cup -viikonlopun ratkaisu siirtyi kolmanteen erään.

Myös kolmas erä oli tasainen. Novak oli aluksi ratkaisupalloissa harvakseltaan kaksinpeliä pelaavaa Heliövaaraa terävämpi ja sai murron. Suomalainen onnistui vastaamaan kahdeksannessa pelissä ja kamppailu venyi samalla yli kaksituntiseksi.

Molempien pelaajien hermo piti syötöistä ja voittaja haettiin katkaisupelillä.

Heliövaara sai siinä ensimmäisen minibreikin, mutta hävisi heti perään molemmat omat syöttönsä. Hän taisteli sisukkaasti ja sai vielä yhden murron. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun Novak voitti ottelun viimeisen pallon ja vei Itävallan Davis Cupin maailmanlohkon karsintoihin.

Tennisherkkua 5000 katsojalle

Jännitysottelussa mukana eläneet Espoo Areenan 5000 katsojaa olivat aiemmin päivällä saaneet maistaa makeaa, kun 20-vuotias Emil Ruusuvuori kukisti maailmanlistan viidennellä sijalla majailevan Dominic Thiemin.

Hän elvytti voitolla uudelleen toiveet maaottelun kääntämisestä kotijoukkueelle. Ne olivat kokeneet kolauksen lauantain ensimmäisessä ottelussa, jossa Ruusuvuori ja Henri Kontinen hävisivät Itävallan huippuparille Jürgen Melzer ja Oliver Marach.

Ruusuvuori voitti oman kaksinpelinsä myös perjantaina ja löi itsensä lopullisesti suomalaisen tennisyleisön tietoisuuteen.

Lue myös:

Kommentti: Uskomattoman upea tennisviikonloppu päättyi katkerasti - Ruusuvuori antoi häikäisevän näytön koko maailmalle

Ruusuvuoren uskomaton temppu tasoitti voitot, Itävalta vei lopulta tennistrillerin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat