Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tähen Toivomus vei Kavioliiga-pisteet ja Pohjoismaiden mestaruuden Turussa

Kavioliigan ensimmäinen kausi jatkui Turussa Metsämäen raviradalla molempien rotujen osakilpailuilla.

raviurheilu
Henri Bollström, Tähen Toivomus, Pauli Raivio Turun Kavioliigassa 16.9.2019
Henri Bollström, Tähen Toivomus, Pauli Raivio Turun Kavioliigassa Hippos - Hanna Närhinen

Kylmäveristen osakilpailu oli samalla Pohjoismaiden mestaruus. Kavioliiga-pisteet ja Pohjoismaiden mestarin titteli jäivät Suomeen, kun Henri Bollström kannusti Tähen Toivomuksen voittoon. Lämminveristen osakilpailussa loisti Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando.

Kylmäveristen osakilpailussa radalta yksi kiihdyttänyt Tähen Toivomus sai pidettyä johtopaikan. Siitä Henri Bollströmin ohjastama ori veti reipasta vauhtia. Loppusuoralla pahin uhkaaja oli norjalaisvieras Odd Herakles, joka lähestyi metri metriltä. Tähen Toivomus kuitenkin vastasi varmasti maaliin asti. Oriin voittoaika oli 21,8a/2100 metriä.

– Oli pakko lähteä ajamaan, kun kuulin Odd Heraklesin tulevan. Ajattelin, että hävitään sitten saappaat jalassa. Tähen Toivomus piti hienosti maaliin asti, Bollström kehui hevostaan.

Pauli Raivion valmentama ori oli Kavioliigan ensimmäisessä osakilpailussa toinen. Turussa hopeasija kirkastui, ja Pohjoismaiden mestaruus kruunasi Tähen Toivomuksen hienon kauden.

– Tämä on ollut uskomaton kausi. Oli hienoa voittaa ravikuninkuus, ja nyt Pohjoismaiden parhaat kylmäveriset, Bollström hehkutti.

Tähen Toivomuksen omistavat Pauli Raivio ja Teri-Talli Oy. Sen on kasvattanut Taisto Rautiainen, ja oria hoitaa Laura Raivio.

Chief Orlando hallitsi lämminveristen osakilpailua

Mika Forssin ohjastama Chief Orlando otti vakuuttavan osakilpailuvoiton Turussa. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ori kiihdytti johtopaikalle, josta se hallitsi varmaan tyyliin maaliin asti. 6-vuotiaan oriin voittoaika oli 12,3a/2100 metriä.

– Chief Orlando on kehittynyt hienosti tämän kauden aikana, ja ensi vuonna se voi pärjätä Euroopan isoissa kisoissa. Kavioliiga on loppukauden tavoitteena, Forss totesi.

Kavioliiga kiinnostaa suomalaisten huippuhevosten valmentajia.

– Monen hevosen tämän vuoden kilpailukausi pidentyy Kavioliigan myötä. Sarjassa on hyvät palkinnot, Forss kertoi.

Kavioliigan toisen osakilpailuvoittaja Chief Orlandon omistavat Kari Ala-Röyskö ja Esa Himanen. Hevosta hoitaa Jenni Mäenpää. Chief Orlando siirtyi Kavioliigan lämminveristen pistepörssissä jaetulle ykkössijalle.

Seuraavaksi Kavioliiga-kausi jatkuu Forssassa ensi viikon lauantaina. Pilvenmäen raviradalla juostaan vain lämminveristen osakilpailu. Seuraava kylmäveristen osakilpailu nähdään Lappeenrannassa lauantaina 28. syyskuuta.

Stonecapes Queila kiri L. Fabritius Memorialin voittoon

Turussa ravattiin myös kylmäveristen montén Pohjoismaiden mestaruus. Voittoon kiri Liisa Nummen kannustamana Komento, jolle lähtö oli vasta uran viides yritys raviratsastuksessa. Voittoaika oli 29,0a/2100 metriä.

5-vuotiaat lämminveriset kilpailivat L. Fabritius Memorial –lähdössä. Parhaimman kirin kehitti Hannu Torvisen ohjastama Stonecapes Queila, vaikka Willow Pride näyttikin jo pääsevän karkuun. Stonecapes Queila kuitenkin ehti juuri maalin kohdalla Willow Pridesta ohi.

Torviselle päivä oli erinomainen, hän voitti neljä lähtöä. Torvinen kamppailee tiukasti vuoden 2019 ajajaliigan voitosta.

Lähteet: Hippos

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat