Hyppää sisältöön

"Tämä oli kirvelevä tappio" – lentopallomaajoukkueen valmentaja oli tyytyväinen Suomen esitykseen

Lentopallomaajoukkueen katseet pitää nopeasti siirtää sunnuntain peliin Valko-Venäjää vastaan.

Suomen päävalemtaja Joel Banks oli tyytyväinen Suomen yleisilmeeseen, vaikka tappio tuli. Kuva: Tomi Hänninen

Suomi hävisi lauantai-iltana lentopallon EM-kisojen alkulohkon toisen ottelunsa isäntämaa Slovenialle. Suomi onnistui voittamaan kolmannen erän, mutta taipui lopulta kisaisännille erin 1-3 (18–25, 24–26, 26–24, 15–25). Suomelle on nyt kasassa alkulohkosta yksi voitto ja yksi tappio.

– Tämä oli kirvelevä tappio. Olisi ollut mukavaa päästä vielä viidenteen erään. Mielestäni pelasimme erittäin hyvin – voimme olla ylpeitä itsestämme. Kaikki kantoivat kortensa kekoon. Luulen, että lopussa meiltä loppui hieman bensa. Slovenialle on erittäin laadukas joukkue, Suomen päävalmentaja Joel Banks kommentoi Yle Urheilulle heti ottelun jälkeen.

Banks pyöritti ottelussa kaikkia pelaajia kentällä. Ensin vaihtuivat hakkuri ja yleispelaajat, sitten keskipelaajat ja lopuksi passari.

– Kaverit tekivät parhaansa, mutta joskus tarvitaan jotain erilaista. Emme aina vaihda sen takia, että joku tekee jotain väärin vaan, että joku toinen voi tehdä asiat eri lailla ja voi tuoda erilaisia ratkaisuja. Näin oli tänään. Ja tämä voi olla meidän joukkueemme vahvuus tässä turnauksessa, että voimme pelata useammalla kuin seitsemällä miehellä, Banks selvitti Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Slovenian aloitussyöttöjen tempo ja kovuus on korkeammalla tasolla kuin meillä. Siihen pitää jatkossa kiinnittää huomiota. Tällaista on huippulentopallo. Slovenia on Euroopan huippujoukkueita ja meillä oli hyviä mahdollisuuksia.

"Kyllä me kaikki, jotka ollaan täällä, osataan pelata"

Syntymäpäiväsankari Sauli Sinkkonen (30 vuotta) pelasi kolmannen ja neljännen erän.

– Kyllähän me näytettiin, että meillä ei ole vaan yksi osaava kuusikko, vaan on kaksi osaavaa kuusikkoa, jotka osaavat pelata. Näytimme, että meillä on vaihtoehtoja ja laajuutta ringissä. Kyllä me kaikki, jotka ollaan täällä, osataan pelata, Sinkkonen totesi.

Sauli Sinkkonen. Kuva: AOP

– Ihan hyvää tekemistä oli joukkueelta. Pieniä huolimattomuuksia tuli ja annettiin muutama pinna kaverille liian helposti, Sinkkonen pohti.

Sunnuntaina tärkeä peli Valko-Venäjää vastaan

Suomi kohtaa sunnuntaina klo 18.30 Valko-Venäjän erittäin tärkeässä ottelussa jatkopaikan kannalta. Ottelua voi jännittää suorana TV2:ssa.

Avausottelussaan Valko-Venäjä hävisi selkeästi 0–3 Slovenialle, mutta toisessa ottelussaan se otti yllättäen yhden erän Venäjältä.

– Valko-Venäjä tulee nopeasti, kuten tiedettiin. Pelaajilla on nyt tämän pelin jälkeen tunteet pinnassa ja voi olla vaikeaa saada unta ennen kahta yöllä. Me olemme kuitenkin valmistautuneet siihen. Annetaan kavereiden palautua tästä sekä henkisesti ja fyysisesti, että ovat valmiita taas huomenna, Banks selvitti.

Lue myös: