Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 7 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Kommentti: Raksilan lauantai-ilta todisti, että Jesse Puljujärvi on oikealla tiellä

Puljujärven pelaaminen saattoi olla torstain avauksessa Hämeenlinnassa selkeästi hermostunutta, "käsijarrulla" pelaamista, mutta lauantaina Oulussa oli selkeästi toinen ääni kellossa, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Saarinen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jesse Puljujärvi kuljettaa kiekkoa.
Jesse Puljujärvi on vakuuttanut Kärppä-paidassa.AOP

Jesse Puljujärven ensimmäinen SM-liigaesiintyminen Oulun Kärppien kotiyleisön edessä yli kolmeen vuoteen antoi kaikkein kriittisimmillekin Kärppä-kannattajille hyvän signaalin siitä, että nuori hyökkääjälahjakkuus on SM-liigakaukalossa lupaavalla tiellä.

Puljujärven "Raksila-debyytti" antoi Kärppien valmennusjohdolle viimeistään nyt todisteen siitä, että kaukalossa operoi hyvällä asenteella nimenomaan joukkueen eteen pelaava hyökkääjälahjakkuus.

Puljujärven pelaaminen saattoi olla torstain liiga-avauksessa Hämeenlinnassa selkeästi hermostunutta, "käsijarrulla" pelaamista, mutta lauantaina Oulussa oli selkeästi toinen ääni kellossa. Nuori hyökkääjä vapautti energiat liikkeelle, lataus oli kohdillaan, rentous kiekolliseen pelaamiseen kasvoi pelin edetessä ja monissa vaihdoissa Puljujärvi esitti mallikasta sekä työteliästä pelaamista.

Kärppä-hyökkääjä antoi myös hyvää esimerkkiä puolustuspelaamiseen heittäytymisestä: terävä riisto hyökkäysalueella ja pari jämäkkää takapainetta Sportin kiekolliseen pelaajaan olivat joukkuekavereillekin viesti siitä, että kohuhyökkääjä pelaa ennen kaikkea joukkueen eteen.

Puljujärven hyökkäyspelaamisessakaan ei ollut moitteen sijaa. Hän pystyi pelaamaan itsensä muutamaan otteeseen hyvin maalipaikkoihin terävän nopeutensa kautta, mutta viimeistelytaidon virittäminen ns. "tykkitasolle" vaatii kauden aikana paljon työtä.

Jesse Puljujärvi on Kärpille selkeä vahvistus, joka parhaimmillaan tuo joukkueelle selkeää lisäarvoa kauden edetessä. Mutta nuori hyökkääjä tietää tarkkaan oman uransa haastavan tilanteen juuri nyt, syksyllä 2019. Pitäisi ottaa tarvittava kehitysloikka NHL-kaukaloihin ja samaan aikaan pitäisi tehdä Kärppä-paidassa välillä tulostakin kovien odotusten paineessa. Kateeksi ei käy.

Kaikki lähtee tällä hetkellä kuitenkin Jesse Puljujärven itseluottamuksen täydellisestä palautumisesta, hyvän fiiliksen löytymisestä joukkueen arjessa ja pelaamisen nautinnosta. Tämän jälkeen tulee kaikki muu, jos on tullakseen.

Lue myös:

Ässät avasi liigakauden tehokkaasti – myös Kärpät, Pelicans ja Tappara jatkavat ilman tappiota

KooKoon valmentajavärväys on jo kaksinkertainen maailmanmestari, mutta SM-liigassa tulokas – kouvolalaisseuran olisi aika nousta kellarikerroksesta pudotuspeleihin

Tampereen kiekkoseuroilla menee hyvin: "Ei tarvitse joka päivä miettiä, mistä palkkarahat saadaan kasaan"

Kommentti: Jukka Jalonen teki SM-liigalle korvaamattoman palveluksen – sitten joku unohti kultaiset ”liigaleijonat”

Mestarisuosikki Kärpissä kohtaavat kahden eri sukupolven pelaajat: paluumuuttaja Janne Pesosella ja tulokas Aku Rädyllä ikäeroa lähes 20 vuotta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat