Hyppää sisältöön

Lentopallomiehillä huipputärkeä Valko-Venäjä-taisto – voitto veisi Suomen todennäköisesti jatkopeleihin

Suomi ja Valko-Venäjä iskevät yhteen lentopallon EM-kisoissa kello 18.30.

Päävalmentaja Joel Banks Suomen ja Slovenian EM-kisaottelussa. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Lauantaina Slovenialle taipunut Suomen lentopallomaajoukkue jatkaa EM-kisojaan heti tänään. Suomella on edessään huipputärkeä kamppailu Valko-Venäjää vastaan. Voitto Valko-Venäjästä veisi Suomen todennäköisesti 16 parhaan jatkopeleihin.

Suomen peli oli vielä kesällä melko pahasti sekaisin ja Valko-Venäjä löi Suomen kahdesti 3–0-numeroin lentopallon Kultaisen liigan kamppailuissa. Raskas tappiokierre saatiin poikki EM-kisojen avauspäivänä, kun Suomi peittosi Pohjois-Makedonian.

– Suomi on parantanut peliesityksiään meneillään olevassa EM-turnauksessa. Meillä on toivoa huolimatta kesällä pelattujen otteluiden huonoista tuloksista, Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivala arvioi.

– Uskon, että Suomi taistelee tasavertaisesti voitosta Valko-Venäjää vastaan. Tämän päivän ottelun voittaja etenee todennäköisesti EM-kisojen jatkopeleihin, Hoivala ennakoi.

Slovenia-ottelu päättyi tappioon, mutta Hoivala näki tärkeänä asiana, että Suomi pelasi ottelussa laajalla materiaalilla.

– Päävalmentaja Joel Banks otti penkiltä uusia pelaajia ja pystyi näin tuomaan tehoa kentälle. Se on asia, joka antaa voimaa Suomen joukkueelle, Hoivala totesi.

Suomen ja Valko-Venäjän ottelu alkaa sunnuntai-iltana kello 18.30. Tapahtumia voi seurata TV2:sta ja Yle Areenasta kello 18.15 alkaen.

Lue lisää: