Olympiavoittaja antoi Elias Kuosmaselle tylyn oppitunnin MM-paineissa – "Olympiapaikka kiiltää edelleen silmissä"

Elias Kuosmasen urakka jatkuu keräilyerissä.

paini
Elias Kuosmanen
Elias Kuosmasen minimitavoite on olympiapaikka. Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Elias Kuosmanen koki murskatappion MM-painien toisessa ottelussaan Kazakstanissa. Kuosmanen taipui kreikkalais-roomalaisen painin 97 kilon sarjassa Artur Aleksanjanille selvin luvuin 0–10. Armenialainen oli mittelön selvä ennakkosuosikki, sillä hän on sarjan hallitseva olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari.

Kuosmanen lähti otteluun ennakkoluulottomasti, mutta tasoero oli selvä.

– Sain myös edellisessä kohtaamisessa häneltä selkäsaunan. Tällä kertaa kestin toiseen erään asti. Jäin selvästi kakkoseksi, Kuosmanen myönsi Yle Urheilulle.

– Oli siinä jotain pieniä hyviä asioita, kun pystyin ensimmäisessä erässä jopa hieman hallitsemaan. Nopeus riitti alussa, mutta hän oli yksinkertaisesti paljon voimakkaampi. Kovia mestareita vastaan pitäisi olla niin paljon parempi, jotta heidät tuomittaisiin alle.

Olympiapaikkaa tavoitteleva Kuosmanen pääsi maanantain keräilyotteluihin, aivan kuten odottikin.

– Kaveri menee suurella todennäköisyydellä finaaliin, mikä tarkoittaa sitä, että minun urakkani jatkuu (keräilyerissä) huomenna. Olympiapaikka kiiltää edelleen silmissä. Vielä on saumaa mitaliin, ei tässä vielä luovuteta.

Ensimmäisessä ottelussaan Kuosmanen voitti Venezuelan Luillys Perez Moran lukemin 3–1.

Kuosmaselta vaaditaan kolme voittoa maanantaina varmistaakseen olympiapaikan.

Hietaniemi hävisi mattopainissa

Rami Hietaniemen tie nousi pystyyn heti 87-kiloisten avauksessa, kun Puolan Arkadiusz Kulynycz oli parempi lukemin 9–2. Hietaniemi ei voi enää edetä keräilyeriin.

Hietaniemi kertoi painin jälkeen, että homma kaatui mattopuolustukseen.

Rami Hietaniemi Rion olympialaisissa.
Rami Hietaniemi. (Arkistokuva)AOP

– Mattopainiin se kaatui. Kaveri oli taitava, hän sai aina käännettyä paremmalle puolelle. Jos tapahtuu pienikin nukahdus, niin käy tuolla tavalla, Hietaniemi summasi Yle Urheilulle.

Hietaniemi haki tappioasemassa vielä junttaa, mutta se ei lähtenyt.

– Tuntui, että lähtee nousemaan, mutta paukut loppuivat vedosta. Ei vaan saanut ylös. Paukut menivät siihen junttaan, Hietaniemi päätti.

Lue myös:

Elias Kuosmanen on keksinyt keinon, kuinka välttää saunassa hikoilu kisapäivänä – lähtee nyt MM-kisoihin olympiapaikka mielessä

Kommentti: Eurooppalaiset käyvät hurjan taiston painin olympiapaikoista – Elias Kuosmasen huippusuoritus MM-kisoissa on Suomen paras sauma

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat