Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi

Teemu Pukki ja Norwich valloittivat otsikot maailmalla – "Ilta, josta puhutaan vielä vuosien ajan"

Norwich Evening News arvioi, että lauantain City-voitto ei hevillä Norwichissa unohdu.

Englannin Valioliiga
Teemu Pukki Daniel Farke
Getty Images

Teemu Pukki on ollut jälleen jalkapallomaailman huulilla viikonloppuna. Norwichin lauantainen sensaatiomainen 3–2-kotivoitto hallitsevasta valioliigamestarista Manchester Citystä oli useimpien brittilehtien urheilun ykkösaihe. Yhtenäisyydestä ja sitoutuneisuudesta suitsutusta keränneessä joukkueessa yksi oli silti ylitse muiden suomalaistähden kerätessä taas huomion.

– Teemu oli loistava, ei pelkästään maalien takia vaan myös hänen työntekonsa takia. Teemu ajattelee aina ensin joukkuetta, minkä takia hän ansaitsee kaiken suitsutuksen, Norwichin päävalmentaja Daniel Farke sanoi.

Suomalaishyökkääjä teki jo kuudennen maalinsa kauden viidennessä ottelussa ja syötti lisäksi Todd Cantwellin maalin. Kenny McLeanin kulmapotkusta tekemä ottelun avausmaali oli Norwichin kauden ensimmäinen, jota Pukki ei tehnyt tai syöttänyt.

Pukki on tehnyt tai syöttänyt jo kahdeksan maalia uransa ensimmäisissä viidessä valioliigapelissä. Sky Sportsin mukaan parempaan on Englannin valioliigan historiassa pystynyt vain Manchester Cityn Sergio Agüero, joka teki ja syötti yhteensä yhdeksän maalia ensimmäisessä viidessä ottelussaan.

Unohtumaton ilta

Paikallisen Norwich Evening Newsin jalkapallotoimittaja David Freezer hehkutti tunnelmaa Norwichin stadionilla Carrow Roadilla ainutkertaiseksi. Hänen mukaansa toisella puoliajalla ihmiset tuulettivat Norwichin onnistuneita taklauksiakin kuin maaleja.

– Tämä on ollut uskomaton ilta, ilta josta puhutaan vielä vuosien ajan. Tämä on yksi niistä illoista joita mietin, kun olen paljon vanhempi, sellainen "minäkin olin siellä" -ilta, Freezer intoili.

– Totta kai tämä on erityinen päivä meille ja seuralle, voitimme yhden maailman parhaista joukkueista loukkaantumisista huolimatta. Me ansaitsemme tämän voiton, Norwich-luotsi Farke sanoi.

Todd Cantwell, Teemu Pukki, Norwich
Getty Images

Pukki paljasti Cityn haavat

Monien jalkapallotoimittajien mielestä Pukki paljasti Manchester Cityn puolustuksen haavoittuvaisuuden keskuspuolustaja Aymeric Laporten poissaollessa. Cityn keskuspuolustajat John Stones ja Nicolas Otamendi olivat suurissa vaikeuksissa Pukin kanssa. Pukin syöttämässä 2–0-maalissa suomalaishyökkääjä tikkasi sekunneissa karkuun Otamendilta.

– Toinen maali näytti, kuinka paljon he kaipaavat Laportea. He olivat aivan missä sattuu ja se maali summasi koko heidän esityksensä, Sky Sportsin analyytikko ja entinen jalkapalloilija Jamie Redknapp moitti.

Pukin tekemässä 3–1-maalissa Otamendi menetti pallon City-puolustuksen kommunikaatiokatkoksen takia.

– Virheitä tulee joskus. Mielestäni joskus unohdetaan, että pelaajatkin ovat ihmisiä, Pep Guardiola puolusteli Guardianille.

Brittimedioissa ihmeteltiin, kuinka tavanomaiselta Norwich sai hallitsevan mestarin näyttämään. Manchester City oli hävinnyt vain yhden edellisistä 28 ottelustaan kaikissa kilpailuissa.

– Cityn huolet puolustuksessa voivat käydä mestaruustaistossa Pep Guardiolalle kalliiksi. Guardiola sanoi perjantaina, että he pohtivat ehkä uuden puolustajan hankkimista joulukuussa. Ehkä muuttuu piakkoin ehdottomaksi, kirjoitti Sky Sportsin jalkapallotoimittaja Ron Walker.

– City ei ole näyttänyt näin haavoittuvaiselta sitten Guardiolan ensimmäisen kauden (2016–17), kirjoitti Daily Mail.

Lue myös:

Teemu Pukki tuulettaa maalia.

"Hän on uskomaton viimeistelijä" - Valmentajat ja brittilehdistö hehkuttivat vuolaasti tulikuumaa Pukkia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat