Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Taitoluistelija Roman Galay ennätyspisteisiin Italiassa

Suomen Roman Galay venyi taitoluistelukauden avauskisassaan Italiassa huippusuoritukseen. 

urheilu
Roman Galay
AOP

Suomen Roman Galay oli miesten kilpailussa kuudes pistein 203,52, joka on samalla uusi miesten Suomen ennätys. Galay ylitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman MM-kilpailuihin vaadittavat teknisten pisteiden rajat. Miesten kilpailun voiton vei Kiinan Boyang Jin 268,31 pisteellä.

Scorpionsin tahtiin vapaaohjelmansa luistellut Galay välytteli vahvaa hyppyosaamista ponnistamalla neljä minuuttia kestäneen ohjelmansa aikana yhteensä seitsemän kolmoishyppyä ja kaksi kaksoisakselia. Myös ohjelman piruetit pyörivät mallikkaasti.

– Ihan sairaan siisti fiilis! Oloni ei ollut ennen ohjelmaa mitenkään erityisen varma, mutta aina ennen jokaista hyppyä päätin, että nyt mä vaan teen sen ja hyvähän siitä sitten tuli.

– Koen, että olen viime kauden jälkeen kasvanut urheilijana ja osaan nyt käsitellä paremmin tunteitani ja ajatuksiani sekä itseäni psyykkisenä ja fyysisenä kokonaisuutena, mikä näkyy tason nousuna, Galay toteaa tiedotteessa.

21-vuotias Galay palaa Italiasta suoraan arkeen ja Pietarissa odottavien koulutehtävien pariin. Lokakuussa kilpaillaan kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailu.

Lähteet: Taitoluisteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat