Tappio raastaa lentismiehiä – "Emme käyttäneet tilaisuuttamme kolmannessa erässä ja nyt maksamme siitä"

Lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks tiesi, ettei Valko-Venäjälle saa antaa kolmatta erää, tai se vie koko potin. Näin myös kävi.

Maajoukkuelentopallo
Joel Banks, Samuli Kaislasalo ja Markus Kaurto
Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Suomen lentopallomaajoukkue oli jo viemässä Valko-Venäjä-ottelua suoraan kolmessa erässä ja sillä oli peräti viisi ottelupalloakin, mutta se hukkasi voiton avaimensa. Valko-Venäjä taisteli ja käänsi ottelun voitokseen viiden erän tahkoamisen jälkeen luvuin 3–2.

Päävalmentaja Joel Banks ei pystynyt kuin toteamaan ottelun jälkeen, että “tämä on urheilua”, mutta myönsi, että tappio ottaa koville.

– On mahdollisuuksia ja tilaisuuksia. Tänään pelasimme todella, todella hyvin, mutta emme käyttäneet tilaisuuttamme kolmannessa erässä ja nyt maksamme siitä. Tämä on hirveä tunne tällä hetkellä, surua ja pettymystä, Banks myönsi Yle Urheilulle.

– Olin tyytyväinen moneen asiaan tänään, mutta tämä on raastavaa tällä hetkellä. Kaikki ovat nyt allapäin, mutta se on hyväksyttävä ja meidän on iskettävä takaisin.

Suomi hävisi Valko-Venäjälle kesän Kultaisessa liigassa kaksi kertaa suoraan kolmessa erässä, joten joukkueen kovuus oli kaikkien tiedossa. Banks sanoi tietäneensä, ettei Valko-Venäjälle saa antaa yhtään siimaa.

– Tiesimme, että jos emme ota sitä kolmatta erää, he saavat lisäenergiaa, ja silloin putoamme pelistä. Taistelimme ja tappelimme niin paljon kuin pystyimme tullaksemme takaisin, mutta tämä oli meille oppitunti.

Valko-Venäjä oli yksi Suomen ykkösvastustajia tässä turnauksessa, sillä jos Suomi mielii jatkopeleihin, olisi sen pitänyt voittaa. Nyt Suomelta vaaditaan onnistumisia kahdesta seuraavasta ottelusta Venäjää ja Turkkia vastaan.

Suomen joukkueelle tilanne ei todellakaan ole helppo, sillä hallitseva Euroopan mestari Venäjä asettuu vastaan jo huomenna.

– Taistelimme tänään, mutta se ei riittänyt. Meidän täytyy hyväksyä ja käsitellä se ja mennä eteenpäin, koska huomenna on uusi päivä ja uusi peli, Banks sanoi.

Lue myös:

Konkaripelaajat Sivula ja Siltala pitivät voiton karkaamista omana hölmöilynä – pakkovoitto Turkista ei huoleta: "Normaali tilanne"

Lentismiesten hurmio hiipui kahden erän jälkeen – viisi ottelupalloa vaihtui viiden erän taistoon ja tappioon

Valko-Venäjä hyydytti Suomen hurmion ja vei voiton – katso ottelu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat