Asiantuntijan mielestä Valko-Venäjä-ottelussa "kaikki valahti housuun", mutta Venäjää vastaan ei kannata himmailla – "En haluaisi säästellä ketään enää Turkki-otteluun"

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kohtaa tänään lohkonsa selkeän ykkössuosikin, Tuomas Sammelvuon valmentaman Venäjän.

Suomen päävalmentaja Joel Banks joutui jälleen pettymään. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen miesten lentopallomaajoukkueella on vain vajaa vuorokausi aikaa niellä tappion katkera kalkki, kun se hävisi sunnuntaina tärkeän ottelun Valko-Venäjälle.

Suomi hallitsi kahta ensimmäistä erään mielin määrin, mutta viidestä ottelupallosta huolimatta se ei pystynyt voittamaan, vaan Valko-Venäjä vei ottelun 3–2. Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivalan mielestä ratkaisun avaimet löytyivät vaihtopenkiltä.

– Valko-Venäjä pystyi hyödyntämään omaa leveää materiaaliaan ja sai penkiltä lisää vahvoja pelaajia. Suomi ei pystynyt vastaamaan samalla tavalla, Hoivala totesi.

Suomi vei ensimmäisen erän 25–13 ja toisenkin 25–17, mutta kolmas erä kääntyi jatkopalloilla Valko-Venäjälle 30–28 ja seuraavat 25–22 sekä 15–13.

– Suomen energia oli ikään kuin rakennettu kolmeen erään. Kun se ei kantanut ja kun ei pystytty käyttämään sitä paikkaa voittaa ottelu, niin kaikki vähän niin kuin valahti housuun.

Kaikki peliin Venäjää vastaan

Suomella on jäljellä vielä kaksi alkulohko-ottelua ja tänään vastaan asettuu ensin Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä. Keskiviikkona kaikki huipentuu Turkki-otteluun, jossa Suomella on todennäköisesti edessään pakkovoitto päästäkseen jatkoon.

Mutta kannattaisiko Suomen lepuuttaa avainpelaajiaan hallitsevaa Euroopan mestaria, Venäjää vastaan, jotta he olisivat iskussa Turkki-ottelussa? Suomen maajoukkuetta vuosina 1995–2004 valmentaneen Timo Hoivalan mielestä ei.

– Ilman muuta Venäjää vastaan pitää laittaa kaikki peliin. Aina pitää latautua täysillä, hän totesi.

Hoivala lähtisikin ykkösavauksella liikenteeseen ja ottaisi tarpeen tullen nopeasti vaihtoja käyttöön. Hän hakisi mahdollisimman paljon peliaikaa kaikille pelaajille.

– Kyllähän me tiedämme, että Venäjä on äärettömän iso suosikki tuohon otteluun, Suomi ei ole koskaan pystynyt voittamaan Venäjää arvoturnauksissa. Mutta täytyy muistaa, että Suomella on yksi välipäivä ennen Turkki-ottelua. En haluaisi säästellä ketään enää Turkki-otteluun, vaan jokaista ottelua täytyy lähteä voittamaan.

Suomen ja Venäjän välinen ottelu alkaa kello 18.30. Lähetystä voi seurata TV2:sta ja Yle Areenasta kello 18.10 lähtien.

Lue myös: