Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Päävalmentaja ihmettelee Kuosmasen katkeraa tappiota MM-paineissa – "Tällaisessa tilanteessa ei ole mitään tulkinnanvaraa"

Kaikki tuomarit näyttivät Elias Kuosmaselle kahta pistettä, mutta turkkilaisten protestin jälkeen pisteitä tuli vain yksi.

paini
Marko Yli-Hannuksela
Painimaajoukkueen päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela.Lehtikuva / Martti Kainulainen

Suomen painimaajoukkueen päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela ei ymmärrä Elias Kuosmasen tappioon päättyneen ottelun loppuhetkiä MM-kisoissa Kazakstanissa.

Kuosmasen taival painin MM-kisoissa Kazakstanissa päättyi isoon pettymykseen, kun hän hävisi 97-kiloisten sarjan keräilyottelussa turkkilaiselle Cenk Ildemille 2–3. Samalla Kuosmaselta meni mahdollisuus hankkia olympiapaikka.

Tappio tuli kitkerällä tavalla, sillä Kuosmanen nousi 1–3-tilanteesta kahden pisteen suorituksella tasoihin kuusi sekuntia ennen loppua. Tasatulos olisi tuonut suomalaiselle voiton viimeisen pistesuorituksen ansiosta. Turkkilaisleiri kuitenkin haastoi tuomion, ja lopulta päätös oli, että Kuosmanen sai vain pisteen.

– Se oli ihan selkeä tilanne. Turkkilainen pakeni Eliaksen otteesta. Se on kaksi pistettä ja varoitus kaverille. Tällaisessa tilanteessa ei ole mitään tulkinnanvaraa, Yli-Hannuksela ihmetteli.

– Kaikki kolme tuomaria, mattotuomari, ylituomari ja arvostelutuomari näyttivät varoitusta ja kahta pistettä. Turkkilaiset haastoivat tuomion. Sen jälkeen sen katsoivat saksalainen kilpailujen tuomaripäällikkö ja joku toinen henkilö, jotka jyräsivät päätöksen. Tuomarikomissioon kuuluu myös turkkilainen jäsen, mutta hän ei tietenkään osallistunut päätöksentekoon, Yli-Hannuksela selvitti päätöksentekoprosessia.

Näissä MM-kisoissa Suomella ei ole enää mahdollisuuksia hankkia olympiapaikkaa. Seuraavat mahdollisuudet ovat keväällä Euroopan olympiakarsinnoissa ja maailman karsinnoissa.

Lue myös:

Dramaattisella tavalla MM-mitaleilta pudonneelta Elias Kuosmaselta raju tilitys tuomiosta: "Ryöstettiin makea taisteluvoitto"

Elias Kuosmaselle kirvelevä tappio – olympiapaikka jäi haaveeksi MM-paineissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat