Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valioliiga-seurat miettivät, onko kulttipelaajan maineeseen Norwichissa noussut Pukki saatavilla: "Parempi olla iso kala pienemmässä vedessä"

Yle Urheilun asiantuntijan Toni Korkeakunnaksen mukaan kokonaisvaltainen suomalaishyökkääjä on uhka mille tahansa joukkueelle.

Englannin Valioliiga
Teemu Pukki
Teemu Pukki ja Emiliano Buendia juhlivat Pukin tekemää maalia Manchester Citya vastaan.Getty Images

Kauden viiden ensimmäisen ottelun aikana jalkapallojoukkue Norwich Cityn hyökkääjä Teemu Pukki on noussut Englannin Valioliigan yhdeksi kuumimmista puheenaiheista. Jo kuusi maalia iskenyt suomalainen on ampaissut ilmiömäiseen suosioon niin englantilaisessa Norwichin kaupungissa kuin Suomessakin.

Yle Urheilun asiantuntija Toni Korkeakunnas uskoo, että Pukin menestyksekkäästä alkukaudesta ja sen aiheuttamasta kuhinasta on kauaskantoiset seuraukset maalitykin tulevaisuuden määrittäjänä.

– Moni seura miettii, onko Teemu saatavilla. Hän saa varmasti vaihtoehtoja miettiä, mikä on seuraava askel uralla. Hänellä on näiden otteiden perusteella mahdollista tehdä vieläkin isompi tili, jos hän sitä haluaa, Korkeakunnas kertoo Yle Urheilulle.

Vaikka Pukille voi aueta tilaisuus siirtyä johonkin eurooppalaiseen suurseuraan ja päästä käsiksi vielä isompiin ansioihin, ei minkä tahansa joukkueen pelitapa sovi 29-vuotiaalle kotkalaiselle yhtä hyvin kuin Norwichin.

– Hänellä on joukkueessa mieletön asema Norwichissa ja homma toimii. Aina on parempi olla iso kala pienemmässä vedessä kuin pieni kala isommassa vedessä. Hänellä on jo nyt kulttipelaajan maine, Korkeakunnas pohtii.

Uhka mille tahansa joukkueelle

Palloliitossa asiantuntijatehtävissä toimiva Toni Korkeakunnas on seurannut Pukin otteita Valioliiga-uran alkutaipaleen lisäksi lähietäisyydeltä Suomen maajoukkueessa. Viikon takaisessa EM-karsintaottelussa, jossa Suomi kärsi Tampereella 1–2-tappion Italialle, Pukki iski Huukajien ainoan osuman rangaistuspotkusta. Kolme päivää aikaisemmin Pukki iski maalin Kreikkaa vastaan niin ikään pilkulta.

Lauantaina Norwich yllätti kotikentällään Englannin Valioliigan hallitsevan mestarin, Manchester Cityn, lukemin 3–2. Pukki ahkeroi yhden tyylikkään maalisyötön ja viimeisteli yhden maalin.

– Teemu ei nosta itseään joukkueen yläpuolelle, vaikka on kiistatta aikamoinen superstara. Hän tekee valtavan määrän työtä joukkueen eteen, kuten Manchester City -matsissakin ohjasi prässiä, teki takaprässejä ja auttoi joukkuetta.

Teemu Pukki Norwich
Norwich City on Valioliigassa viiden ottelun jälkeen 13:ntena.Getty Images

Korkeakunnaksen mukaan Pukin itsevarmat esitykset ovat kokonaisvaltaisia, vaikka hän kerääkin kovat tehot ottelusta toiseen. Pukin monipuolisuus on näkynyt niin Valioliigassa kuin Huuhkajien EM-karsinnoissakin.

Lauantaina Manchester City oli rahtusen niskan päällä läpi ottelun, mutta joutui olemaan alati varpaillaan vaarallisen suomalaisen takia.

– Hyökkääjä, joka tekee niin oikea-aikaisesti liikkeitä vastustajan selustaan ja on pelattavissa, on todella kova uhka mille tahansa joukkueelle. Se nähtiin, kun vastassa oli Man City, yksi maailman kovimmista joukkueista. Kun joskus arvosteltiin Pukin fyysisyyttä, nyt siellä keräili kamojaan Kyle Walker ja kumppanit.

Sarjanousijan vakuuttava esitys Manchester Cityä vastaan puhutti saarivaltiossa ja ympäri maailmaa. Pukin supermenestys uransa ensimmäisissä otteluissa maailman kovimmassa jalkapalloliigassa on saanut Korkeakunnaksenkin hieraisemaan silmiään.

– Ajattelin, että hän pärjää Valioliigassa, koska hän teki jo Tanskassa (2017–2018) kovat tehot ja Englannin mestaruussarjassa (2018–2019) hallitsi. Valehtelisin, jos väittäisin, että ihan tällaista ennätysten rikkomista odotin, Korkeakunnas sanoo.

Lue myös:

Teemu Pukki huimassa vireessä – tässä ovat Euroopan suurliigojen kuumimmat maalitykit

Teemu Pukki ja Norwich valloittivat otsikot maailmalla – "Ilta, josta puhutaan vielä vuosien ajan"

"Hän on uskomaton viimeistelijä" - Valmentajat ja brittilehdistö hehkuttivat vuolaasti tulikuumaa Pukkia

Juonikas Teemu Pukki jälleen liekeissä Valioliigassa – Norwich jysäytti jymypaukun ja kaatoi Man Cityn!

Teemu Pukki putsasi palkintopöydän! Valioliigan viralliseksi kuukauden pelaajaksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat