Ilouutinen suomalaiselle lentopallolle! Miesten EM-kisoja mitellään kahden vuoden päästä Tampereella

Suomi on yksi vuoden 2021 lentopallon miesten EM-kisojen kisajärjestäjistä.

Maajoukkuelentopallo
Samuli Kaislasalo
Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Suomi on valittu lentopallon miesten vuoden 2021 EM-lopputurnauksen yhdeksi kisajärjestäjäksi. Kisat järjestetään Suomessa Tampereella, jossa kamppaillaan alkulohkon otteluiden lisäksi mahdollisesti pudotuspelejä.

Asiasta Yle Urheilulle kertoi Lentopalloliitto paraikaa Sloveniassa käynnissä olevissa EM-kisoissa. Valinta kisajärjestäjäksi tarkoittaa myös sitä, että Suomen maajoukkue pääsee ilman karsintoja lopputurnaukseen. Jos Suomi ei olisi saanut EM-kisapaikkaa isännyyden myötä, olisi rajun säästökuurin aloittanut lentopalloliitto karsinut miesten maajoukkueen ohjelmaa.

Liiton julkaiseman tiedotteen mukaan vuoden 2021 EM-kisat järjestetään neljässä maassa. Kansainvälinen liitto on jo aiemmin julkistanut kaksi kisaisäntää, Viron ja Tshekin. Neuvottelut neljännestä kisaisäntämaasta ovat yhä käynnissä, mutta liiton mukaan vahvimmin keskusteluissa on ollut esillä Saksa.

– Nyt on sovittu alkulohkosta, mutta kun kisaisännät on valittu, teemme yhteistyötä ja keskustelemme pudotuspelien formaatista. Pelit pelataan joko Hakametsässä tai Kansi-areenalla, jos se on käytössä tuolloin, lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho kertoi Yle Urheilulle.

Siika-ahon mukaan kisojen budjetti on kaksi miljoonaa euroa. Se on riski, mutta myös mahdollisuus tehdä tapahtuma, joka tuottaa positiivisen tuloksen. Kisajärjestäjiltä vaaditaan paljon, mutta Siika-aho vakuutti, että Lentopalloliittoa lähellä on osaavia tapahtumajärjestäjiä.

– Tämä on hieno mahdollisuus. Meillä on upea faniporukka ja haluamme tuoda sen tunnelman kisoihimme. Haluamme myös paljon nuoria vapaaehtoisia kisoihin, Siika-aho sanoi.

Lue myös:

Lentopalloliiton yt-neuvottelut päättyivät – liitto hakee 400 000 euron säästöjä

Ovet paukkuivat toimistolla, kentällä tappiot seuraavat toisiaan – lentopallomaajoukkueen entinen luottomies: ”Onko niillä toimilla näin radikaali vaikutus?”

Lentopalloliitto aloittaa yt-neuvottelut ja rajun säästökuurin – tavoitteena 700 000 euron säästöt

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat