Lentismiehet parantavat peliään, kun edessä on kuolemanottelu: "Turkki-peli on meidän finaalimme"

Antti Siltala ja Elviss Krastins ovat olleet tyytyväisiä siihen, miten Suomen peli on kehittynyt lentopallon EM-kisoissa.

Suomen Elviss Krastins (vas.) ja päävalmentaja Joel Banks Venäjä-ottelussa. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Suomen miesten lentopallomaajoukkue hävisi Venäjälle suoraan kolmessa erässä, mutta se pystyi silti panemaan hallitsevalle Euroopan-mestarille hyvin vastaan. Etenkin toisessa erässä Suomi oli kiinni jopa erävoitossa ja myös kolmannessa erässä Suomella oli omat paikkansa.

– Pientä malttia tuossa lopussa olisi kaivattu, Elviss Krastins manasi Yle Urheilulle.

Toisessa erässä peliin tullut Krastins onnistui tekemään ottelussa seitsemän pistettä ja oli Tommi Siirilän kanssa joukkueen paras pistemies.

– Vastassa oli maailman isoin torjunta, joten kun sitä vastaan saa pisteen, niin se tuntuu hyvältä, Krastins virnisti.

Myös joukkueen konkaripelaajiin kuuluva Antti Siltala tuntui olevan ajoittain kuin kotonaan kovissa palloralleissa. Turnauksen aikana pelitasoaan nostanut Siltala on lämmennyt hyvin tulevaa Turkki-ottelua varten.

– Meidän pelimme taso on noussut aika paljon. Joka peliin vain parannetaan ja parannetaan. Siinä on tosi hyviä elementtejä tällä hetkellä. Näkee, että se pieni leiripätkä ennen näitä kisoja on tuottanut tulosta, Siltala sanoi.

– Voimme lähteä hyvillä mielin Turkki-peliin, sillä pelimme on aika tasaista ja ihan hyvännäköistä.

Päävalmentaja Joel Banks kehui Suomen kannattajia, jotka ovat Ljubljanassa voittaneet kaikki muut fanit kannustuksessa. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Turkki-peli on henkinen taisto

Suomella on tiistaina välipäivä, mutta keskiviikkona Turkki-ottelussa on kaikki pelissä. Voitolla Suomi etenee jatkoon, tappiolla se joutuu todennäköisimmin kotimatkalle.

– Turkki-peli on meidän finaalimme. Se on näin yksinkertaista, päävalmentaja Joel Banks sanoi.

– Turkki-peli on puhtaasti henkinen taisto.

Banks haluaakin joukkueen lataavan tiistaina patterinsa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Hän haluaa myös pelaajiensa keskittyvän positiivisiin ajatuksiin.

– Emme saa ajatella, mitä emme pysty tekemään tai mitä ei tapahdu, vaan ajatella, miten voimme vaikuttaa peliin positiivisella tavalla ja pelata voitosta. Emme saa ajatella mitään muuta.

Suomi on kesän aikana pelannut paljon, ennen kaikkea kovia vastustajia vastaan. Venäjä oli jo seitsemäs vastustaja, joka on maailman rankingissa kymmenen parhaan joukossa. Banksin mielestä Suomi on antanut jokaisessa näissä otteluissa hyvän vastuksen.

– Tänään he olivat liian hyviä, mutta mielestäni tässä turnauksessa olemme jokaisessa pelissä panneet sielumme ja sydämemme peliin. Voimme olla ylpeitä, mitä näytimme tänään.

Lue myös: