Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Venäjän päävalmentaja Sammelvuon sisällä myllersi, mutta Suomi ja suomalaisfanit ansaitsivat kehut – "Tämä oli erilainen kuin muut päivät"

Tuomas Sammelvuolle Venäjän ja Suomen välinen ottelu oli merkityksellinen. Se oli joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen sen jälkeen, kun Sammelvuo siirtyi Suomen päävalmentajan pestistä Venäjän valmentajaksi.

Maajoukkuelentopallo
Lauri Kerminen (vas.), Tuomas Sammelvuo ja Niko Suihkonen.
Tuomas Sammelvuo tervehti Niko Suihkosta ottelun jälkeen. Kuvassa vasemmalla Lauri Kerminen.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Ennen Suomen ja Venäjän EM-alkulohkon ottelua Tuomas Sammelvuo kuunteli, kun pari tuhatta suomalaisfania lauloi Ljubljanan Stožice-hallissa Maamme-laulua. Sammelvuo näytti tyyneltä, mutta katsomossa olleet Mervi-äiti ja Seppo-isä tiesivät paremmin.

– Sisällä myllertää totta kai, mutta ammattimies ei näytä sitä, isä vakuutti Yle Urheilulle.

– Luulen, että myllertää ja sydän hakkaa, mutta hän tekee työtänsä, äiti jatkoi.

Kun Suomen nykyinen valmennusjohto oli kätelty ja ottelu alkoi, vanhemmat olivat oikeassa: Sammelvuo keskittyi vain omiensa johtamiseen.

– 26 vuotta putkeen toisessa joukkueessa, niin kyllä siinä oli paljon sympatioita. Oli pelaajia, joiden kanssa olen elänyt pitkiä taipaleita yhdessä. On selvää, että tämä oli erilainen kuin muut päivät, liki 300 maaottelua Suomen paidassa pelannut Sammelvuo sanoi ottelun tauottua.

– Mutta alun jälkeen se oli normaali peli.

Venäjä poistui kentältä kolmen erän jälkeen voittajana, mutta ottelu ei kuitenkaan ollut läpihuutojuttu. Erälukemat olivat ensimmäisen 25–17 jälkeen tiukat 26–24 ja 25–22. Ottelun tiukkuuden myönsi Sammelvuokin.

– Suomi pelasi hienon pelin ja taisteli. Se aiheutti ongelmia leijasyötöllään ja käytti erilaisia hyökkäysratkaisuja. Tämä oli meille tärkeä voitto.

Sammelvuo odotti jo ennen ottelua suomalaisfanien näkemistä ja kannustusta, eivätkä fanit häntä pettäneet. Suomalaisyleisö piti meteliä koko ottelun ajan, eikä sitä tuntunut hiljentävän edes tappiokaan. Oman kannustuksensa sai myös Sammelvuo.

– Faneille kiitos! Tämä taival jatkuu ja meidät tunnetaan juuri tästä, Sammelvuo sanoi tyytyväisenä ja toivotti seuraavaksi onnea Suomelle Turkki-peliin:

– Kaikki me toivomme, että siinä käy hyvin.

Lue myös:

Ilouutinen suomalaiselle lentopallolle! Miesten EM-kisoja mitellään kahden vuoden päästä Tampereella

Venäjän päävalmentaja Sammelvuon sisällä myllersi, mutta Suomi ja suomalaisfanit ansaitsivat kehut – "Tämä oli erilainen kuin muut päivät"

Lentismiehet eivät pystyneet viemään erää vahvalta Venäjältä – katso ottelu

Lentismiehet parantavat peliään, kun edessä on kuolemanottelu: "Turkki-peli on meidän finaalimme"

Lentismiehet kiusasivat, mutta hallitseva mestari Venäjä ei antanut mahdollisuuksia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat