Tappioputkessa seilaavan lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banksin sopimuksessa on purkupykälä – brittiluotsin pesti voi päättyä EM-kisoihin

Lentopalloliiton toimitusjohtajan mukaan hallituksella on mahdollisuus purkaa päävalmentaja Joel Banksin sopimus EM-kisojen jälkeen.

Maajoukkuelentopallo
Joel Banks valmennustiimeineen haluaa keskittyä olympiakarsintaturnauksessa ja sitä ennen enimmäkseen vain oman joukkueensa peliin.
CEV

LJUBLJANA. Suomen lentopalloliiton ja miesten maajoukkueen päävalmentajan Joel Banksin sopimuksessa on molempia osapuolia koskeva purkupykälä. Banksin kanssa solmittu päävalmentajasopimus jatkuu vuonna 2021 pelattaviin EM-kisoihin, mutta liitto ja Banks voivat halutessaan purkaa sopimuksen tällä hetkellä käynnissä olevien EM-kisojen jälkeen. Asian vahvisti Yle Urheilulle lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho.

Liiton sääntöjen mukaan päävalmentajan valitsee hallitus. Banksin jatko Suomen päävalmentajana on siis hallituksen käsissä.

– Banks on tehnyt hyvää työtä. Jos Suomen kisat kuitenkin päättyvät alkulohkoon, tulee varmasti olemaan vaikea päätös, Siika-aho kommentoi.

Entiset maajoukkuepelaajat Olli-Pekka Ojansivu ja Matti Oivanen ovat kritisoineet Banksin harjoituksia ja vaatimustasoa Savon Sanomissa (siirryt toiseen palveluun)ja Ilta-Sanomissa (siirryt toiseen palveluun). Maajoukkueen nykypelaajat ovat kuitenkin puolustaneet Banksia kapteeni Eemi Tervaportin johdolla.

Suomen miesten maajoukkue ei voittanut kesällä Banksin aikana yhtään virallista, avoimin ovin pelattua ottelua. Tappioita kertyi 18 peräkkäin. Suomi putosi Euroopan kultaisesta liigasta hopeiseen liigaan ja hävisi kaikki olympiakarsintapelinsä. EM-kisat alkoivat voitolla Pohjois-Makedoniasta, mutta ovat jatkuneet kolmella peräkkäisellä tappiolla.

Suomen jatkopaikka selviää keskiviikkona alkulohkon päätösottelussa Turkkia vastaan. Voitto veisi Suomen 16 parhaan joukkoon neljännesvälieriin.

Lue myös:

"Tämä oli kirvelevä tappio" – lentopallomaajoukkueen valmentaja oli tyytyväinen Suomen esitykseen

Asiantuntijat kehuivat Banksin taktista pelisilmää EM-avausottelussa – "Se on hyvää pelinjohtamista"

Maajoukkuekonkari tiivistää lentismiesten kesän: ongelmaa ollut joka puolella ja liikaa nopeita muutoksia – "Emme ole vielä löytäneet identiteettiämme"

Brittiluotsi Joel Banks valittiin lentopallomaajoukkueen peräsimeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat