Lentismiehille helpotusta: Pohjois-Makedonialle historiallinen voitto – ykköstähti takoi 37 pistettä!

Pohjois-Makedonia yllätti Valko-Venäjän ja vei siltä täyden pistepotin. Voitto auttaa myös Suomen asemaa EM-turnauksen alkulohkossa.

Maajoukkuelentopallo
Pohjois-Makedonia juhlii
Ensimmäistä kertaa EM-kisoihin päässyt Pohjois-Makedonia yllätti Valko-Venäjän.CEV

Pohjois-Makedonia yllätti maanantai-illan myöhäisottelussa Valko-Venäjän, kun se voitti tiukan väännön 3–1 (23–25, 25–19, 29–27, 25–20). Voitto oli Pohjois-Makedonian historian ensimmäinen lentopallon arvokisoissa.

Pohjois-Makedonia lähti EM-turnaukseen C-lohkon heikoimpana joukkueena, mutta se on osoittanut useaan otteeseen, ettei rankingeja kannata tuijotella.

Pohjois-Makedonia osoitti sitkeytensä jo EM-karsinnoissa, kun se tahkosi monia viisieräisiä otteluita. Nyt se osoitti taisteluhenkensä etenkin kolmannessa erässä.

Erä ehdittiin jo merkitä virheellisesti Valko-Venäjälle 25-22, mutta tarkistuksen jälkeen piste annettiinkin Pohjois-Makedonialle. Uuden mahdollisuuden saanut joukkue nousi taistelemaan ja vei tasaisen väännön jatkopalloilla 29–27.

Neljännessä erässä Pohjois-Makedonia otti johtoaseman heti ensimmäisistä palloista ja piti sen loppuun asti. Voitollaan se nousi lohkossa viidennelle sijalle, kun Valko-Venäjä putosi viimeiseksi.

– Ei tähän varmaan uskonut juuri kukaan, paitsi Pohjois-Makedonia, Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivala hämmästeli.

Pohjois-Makedonian ykköstähti, hakkuri Nikola Gjorgiev oli ottelussa todella liekeissä, sillä hän iski ottelussa peräti 37 pistettä. Yleispelaaja Aleksandar Ljaftov viimeisteli toiseksi parhaana pistemiehenä 15 pistettä.

Valko-Venäjältä eniten pisteitä teki Suomeakin kiusannut kaksikko Radzivon Miskevitsh (12 pistettä) – Vjatshaslau Tsharapovitsh (11 pistettä). Sen sijaan hakkuri Artur Udrys sai kokoon vain 8 pistettä.

– Tämä lopputulos on erittäin suuri uutinen myös Suomen joukkueelle, Hoivala sanoi, sillä periaatteessa Suomen voitto Pohjois-Makedoniasta voi kantaa jatkoon asti, jos muut joukkueet pelaavat vielä ristiin.

Jos Slovenia voittaa Pohjois-Makedonian tiistain ottelussa ja Turkki lyö Valko-Venäjän, on Suomi jatkossa jo ennen keskiviikkona pelattavaa Turkki-ottelua. Hoivalan mukaan Suomen joukkueessa ei varmasti ynnäillä pinnoja, vaan pelataan normaalisti voitosta.

– Kaikki mitä Pohjois-Makedonia antoi Suomelle, otetaan vastaan. Se antoi varmasti vain enemmän itseluottamusta Turkki-otteluun, jota lähdetään ainoastaan voittamaan.

Lue myös:

Tappioputkessa seilaavan lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banksin sopimuksessa on purkupykälä – brittiluotsin pesti voi päättyä EM-kisoihin

Lentismiehet parantavat peliään, kun edessä on kuolemanottelu: "Turkki-peli on meidän finaalimme"

Ilouutinen suomalaiselle lentopallolle! Miesten EM-kisoja mitellään kahden vuoden päästä Tampereella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat