ME-valmentaja Gutendorf kuoli – puolen vuosisadan aikana 55 valmennuspestiä

Saksalainen jalkapallovalmentaja Rudi Gutendorf on kuollut, kertoi muun muassa BBC. Hänet tunnettiin lempinimellä "Levoton Rudi".

jalkapallo
Rudi Gutendorf
Rudi Gutendorf valmensi urallaan 55 eri joukkuetta, joista 18 oli maajoukkueita ja kaksi olympiajoukkueita. Hän valmensi 32 eri maassa, muun muassa Ruandassa.Getty Images

Todella pitkän uran tehnyt ja todella paljon maailmaa ammatissaan kiertänyt saksalainen jalkapallovalmentaja Rudi Gutendorf on kuollut, kertoi muun muassa BBC. Viime perjantaina kuollut Gutendorf oli 93-vuotias.

Gutendorfin ura kattoi puoli vuosisataa ja eri valmennuspestejä hänellä oli 55 kaikkiaan 32 eri maassa ja viidessä maanosassa. Valmentamiensa joukkueiden määrällä hän pääsi myös Guinnessin ennätysten kirjaan.

"Levoton Rudi" aloitti valmentamisen 1950-luvulla, ja viimeiseksi työksi jäi Samoan maajoukkuevalmennus vuonna 2003. Kaikkiaan hän luotsasi 18:aa maajoukkuetta, mukaan lukien Australia ja Kiina. Afrikassa Gutendorf valmensi seitsemää maajoukkuetta, ja työhistoriaan mahtui myös pääsarjaa kotimaassa Saksassa.

– Hän oli mahtava lähettiläs saksalaiselle jalkapallolle ympäri maailman, Saksan jalkapalloliiton varapuheenjohtaja Rainer Koch tiivisti Gutendorfin uran.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat