Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Lentismiehiä ei muiden antama kritiikki kiinnosta: "Ei yhtä miestä voi syyttää koko joukkueen tekemisistä – ei pelaajaa, ei valmennusta, ei bussikuskia"

Suomen miesten lentopallojoukkue ja sen uusi päävalmentaja Joel Banks on saanut paljon rapaa niskaansa, vaikka joukkue saattaa hyvinkin pelata EM-turnauksen pudotuspeleissä.

Maajoukkuelentopallo
Urpo Sivula, Eemi Tervaportti ja Joel Banks
Urpo Sivula, Eemi Tervaportti ja Joel Banks maanantai-illan fanitapaamisessa.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on seilannut tämän kesän pahasti tappioputkessa. EM-turnauksen alkuun se sai helpotusta, kun se kukisti Pohjois-Makedonian, mutta Valko-Venäjä-ottelun viisi hukattua ottelupalloa herätti jälleen kysymyksiä: eikö Suomi osaa enää voittaa? Miksi Suomi sulaa nykyään tärkeimmillä hetkillä? Oliko Joel Banks oikea valinta Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi?

Oman kritiikkinsä Banksin valmennustyyliin ja vaatimustasoon ovat antaneet muun muassa entinen maajoukkuepelaaja (siirryt toiseen palveluun) Matti Oivanen sekä ennen olympiakarsintaa loukkaantunut (siirryt toiseen palveluun) Olli-Pekka Ojansivu.

EM-turnauksessa Suomen maajoukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluvat keskitorjuja Tommi Siirilä ja hakkuri Urpo Sivula eivät ole kiinnittäneet huomiota Suomessa käytyyn keskusteluun. Siirilä ei halua tuhlata ajatuksiaan moiseen kesken kisojen, vaan keskittyy vain omaan tekemiseensä.

– Jos joku haluaa arvostella, niin ihan vapaasti, hän tuhahti Yle Urheilun haastattelussa ja totesi olevansa tyytyväinen, että lentopallo kuitenkin kiinnostaa ihmisiä.

Sivulan mukaan pelaajat eivät ole oikeastaan mitään mieltä näistä keskusteluista, eikä niille ole annettu painoarvoa. Hänen mielestään syyllisiä on aina helppo hakea.

– Voin itse vaikka sanoa siitä Valko-Venäjä-pelistä, että minä olin syyllinen siihen tappioon, niin loppuu se keskustelu siihen, hän sanoi.

Tommi Siirilä, Lauri Kerminen ja Samuli Kaislasalo
Tommi Siirilän (vas.) mielestä Suomen joukkueen peli on mennyt eteenpäin kesän aikana. Kuvassa myös libero Lauri Kemrinen (keskellä) ja hakkuri Samuli Kaislasalo.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

"Kaikki tekevät hommansa"

Sivula sanoi heti Valko-Venäjä-ottelun jälkeen, että joukkue hävisi omaan hölmöilyynsä ja pelaajien kannattaa katsoa peiliin. Hänen mielestään jokaisella on pelissä henkilökohtainen vastuunsa, niin pelaajilla kuin valmennuksellakin.

– Ei yhtä miestä voi syyttää koko joukkueen tekemisistä – ei pelaajaa, ei valmennusta, ei bussikuskia. Kaikki tekevät hommansa niin hyvin kuin pystyy, ja sitten katsotaan, mihin se riittää.

Suomalaispelaajat ovat olleet kiitollisia siitä, että pari tuhatta suomalaiskannattajaa ovat jälleen kansoittaneet kisa-areenan Ljubljanassa ja ovat pitäneet huolta fiiliksestä. Tappioista huolimatta fanit eivät ole joukkuetta hylänneet.

– Iso kiitos faneille. Heidän ansiostaan on ollut kiva pelata, Siirilä sanoi.

Vaikeuksista pitää mennä eteenpäin

Suomen vähimmäistavoite on mennä alkulohkosta jatkoon, jolloin pelit jatkuisivat Ranskassa. Siihen tarvitaan voitto keskiviikon päätösottelusta Turkkia vastaan tai vaihtoehtoisesti apuja Slovenialta ja Turkilta tämän päivän otteluissa.

– Meillä on ollut raskas kesä, mutta onneksi pelimme on ollut nyt parempaa, ja meillä on ollut tosi hyviä hetkiä välillä. Nyt siihen pitää vain saada jatkuvuutta, jotta pystymme kaatamaan hyviä maita, Siirilä sanoi.

Sivulan mielestä on aivan sama, vaikka Suomi menisi jatkopeleihin nollalla voitolla, sillä arvokisojen huippupelit ovat niitä, joita urheilijat muistelevat sitten myöhemmin.

– Vaikeuksia on ollut, mutta niitä tulee elämässä muutenkin. Ne pitää vain ottaa vastaan ja kasvaa eteenpäin. Uskon, että me kaikki olemme hyvillä mielin tällä hetkellä, emmekä muistele mitään, mitä on aikaisemmin tapahtunut.

Lue myös:

Tappioputkessa seilaavan lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banksin sopimuksessa on purkupykälä – brittiluotsin pesti voi päättyä EM-kisoihin

Asiantuntijat peräänkuuluttavat lentismiehiltä rohkeutta ja aggressiivisuutta – "Suomelta puuttuu se johtohahmo, joka tappaa palloja erän ratkaisuhetkillä"

Lentismiehet parantavat peliään, kun edessä on kuolemanottelu: "Turkki-peli on meidän finaalimme"

Ilouutinen suomalaiselle lentopallolle! Miesten EM-kisoja mitellään kahden vuoden päästä Tampereella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat