Mika Kallio pikakomennuksella KTM:n tehdaskuskiksi MotoGP:hen – "Pirun hieno homma"

Suomalainen ratamoottoripyöräilijä kilpailee kaikissa kuudessa loppukauden MM-osakilpailussa. Tulevana viikonlopuna käydään Espanjan Aragonin osakilpailu.

Mika Kallio kuvassa Kuva: Philip Platzer

KTM:n MotoGP-tiimin testikuljettaja Mika Kallio sai tiistaina pikakomennuksen tositoimiin, kun itävaltalaistiimin ja sen nykyisen tehdaskuljettajan Johann Zarcon tiet erkanivat jo ennen kauden loppua.

– Zarcon ja KTM:n yhteiselo ei ole ollut sitä, mitä toivottiin ja KTM on jo pidempään miettinyt ratkaisua tilanteeseen ja nyt he päätyivät tällaiseen kuvioon, Kallio toteaa tiedotteessa.

Suomalainen on kärkkynyt jo useamman vuoden ajan kilpakuljettajan paikkaa kuninkuusluokasta.

– Onhan tämä pirun hieno homma minulle. Tämä tilanne täytyy nyt hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla, mutta missään nimessä tämä ei ole helppo paikka. Muilla on kisarutiini päällä, kun taas itselläni on edellisestä kilpailusta aikaa jo yli vuosi.

Edellisen kerran Kallio nähtiin KTM:n puikoissa tositoimissa vuoden 2018 heinäkuussa, jolloin hän loukkasi pahasti polvensa Saksan osakilpailuviikonloppuna ja joutui käymään läpi pitkän kuntoutuksen.

– Vaikka kaikki tapahtuikin nyt erittäin nopeasti, olen tiennyt jo muutaman viikon ajan, että tällainen mahdollisuus saattaa aueta ja olen parhaani mukaan yrittänyt valmistautua.

– Varmasti ajamattomuus näkyy ainakin näissä ensimmäisissä kilpailuissa ennen kuin pääsee taas kuvioihin kiinni. Onneksi tässä on kuitenkin melkein kolmasosa kautta vielä jäljellä ja paljon ehtii tapahtua sen aikana.

KTM ei ole vielä päättänyt, kuka ajaa Pol Espargaron tiimikaverina ensi vuonna, mutta mikäli Kallio onnistuu vakuuttamaan tallin seuraavissa osakilpailuissa, on hänellä vahvat mahdollisuudet saada sopimus ensi kaudesta itselleen.

Ensi vuonna ajetaan MotoGP:ssä Suomen MM-osakilpailu KymiRingillä.