Seiväshyppääjä Minna Nikkanen lopettaa mittavan kilpauransa

Minna Nikkanen voitti 11 kertaa ulkoratojen Suomen mestaruuden.

yleisurheilu
Minna Nikkanen
Minna Nikkanen jätti tämän kauden väliin jalkavaivojen takia.Tomi Hänninen

Seiväshypyssä 11 kertaa ulkoratojen SM-kultaa voittanut Minna Nikkanen lopettaa uransa. Nikkanen, 31, ilmoitti kesäkuussa jättävänsä tämän kauden väliin jalkavaivojen takia. Tiistaina hän kertoi, että ura on kokonaan paketissa.

– Olen päättänyt lopettaa pitkän urheilu-urani. Viime vuosina on ollut haasteita ehjänä pysymisen kanssa, jonka vuoksi uskon, että huipputuloksiin palaaminen on liian hankalaa. On kuitenkin ollut hienoa olla se urheilija, joka nosti suomalaisen naisseiväshypyn täysin uudelle tasolle, Someron Esaa edustanut Nikkanen kertoi Instagramissa.

Nikkasen ennätys ulkona on 460, hallissa sentin enemmän.

Pariisin EM-hallikisoissa 2011 Nikkanen taivutti neljänneksi. Ulkoradoilla hän oli parhaimmillaan seitsemäs EM-Zürichissä 2014.

View this post on Instagram

Olen päättänyt lopettaa pitkän urheilu-urani. Viime vuosina on ollut haasteita ehjänä pysymisen kanssa, jonka vuoksi uskon, että huipputuloksiin palaaminen on liian hankalaa. On kuitenkin ollut hienoa olla se urheilija, joka nosti suomalaisen naisseiväshypyn täysin uudelle tasolle. Iso kiitos kaikille, jotka on olleet mukana urheilussani. Niin katsomossa kuin tiimissä... Valmentajalleni Jarnolle, perheelle/lähipiirille, hierojalle Markku Lohelle, fyssari Peter Halenille, treenikavereille, Someron Esalle, yhteistyökumppaneille, TSUA:lle, managereille @espoonborza @teroheiska Jukka Härkönen, Someron kaupunki, SUL, OK, lääkäreille... Kaikkia on vaikea mainita tässä, mutta ihan jokaiselle joka on auttanut mua/meitä mun uralla 😇 . I have decided to end my long polevault career due to difficulties during past few years. I want to thank you all who has helped me during my career and especially in English awesome international competition organizators. It has been amazing to take part on your well organized competitions 😇

A post shared by Minna Nikkanen (@minna_nikkanen) on

Lue myös:

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen jättää koko kesäkauden välistä – "Jalka ei ole vieläkään kivuton"

Berliinin EM-kisoihin yllättäen noussut Suomen kuulasensaatio kilpailee ensimmäistä kertaa elämässään Ruotsia kauempana – toistakymmentä arvokisaa käynyt Minna Nikkanen antoi debytanteille vinkin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat