1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. salibandy

Ruotsin hallitsevaa salibandymestaria uhkaa putoaminen maan pääsarjasta – jäi ilman lisenssiä

Ruotsin hallitseva mestari Storvreta IBK:lle ei myönnetty pääsarjaan vaadittavaa lisenssiä. Päätös ei vaikuta ensi viikolla käynnistyvään kauteen.

Kuva: YLE

Ruotsin hallitsevaa salibandymestaria Storvreta IBK:ta uhkaa putoaminen maan pääsarjasta.

Joukkue jäi ilman pääsarjaan vaadittavaa lisenssiä negatiivisen pääoman vuoksi.

– Emme ole huolissamme. Meidän on tehostettava toimintaamme. Olemme tehneet niin aiemminkin muun muassa hinaamalla alas henkilöstökulujamme, seuran puheenjohtaja Ingemar Lundqvist lausui Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Pudotus koskisi vasta kautta 2020–2021. Ensi viikon tiistaina 24.9. kautensa aloittava seura pelaa alkavan kauden erityistä toimintasuunnitelmaa noudattaen. Joukkueiden on raportoitava taloutensa tilasta Ruotsin salibandyliitolle.

Lundqvistin mukaan tilanne ei vaikuta alkavaan kauteen.

– Emme ole tehneet joukkueen kokoonpanoon mitään muutoksia. Uskon, että tämä ratkaistaan.

Storvretan lisäksi ilman lisenssiä jäivät myös FC Helsingborg sekä Malmö FBC. Malmö FBC:n on korjattava tilanteensa 1. lokakuuta mennessä, kun Storvretalle myönnettiin armonaikaa ensi vuoden maaliskuun loppuun asti.

Uppsalalaisjoukkue on voittanut Ruotsin mestaruuden kuudesti.

Suomalaispelaajista Storvretassa on pelannut muun muassa Mika Kohonen, joka edusti seuraa vuosina 2005–2015.

Lue myös:

Mika Kohonen, 42, myöntää, että maajoukkue ja MM-kotikisat 2020 kiinnostavat– ura jatkuu Happeessa, vaikka perhe asuu Ruotsissa: "Jos perhe olisi vaatinut, olisin lopettanut"