Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

ARD: Dopingpaljastuksia ladellutta itävaltalaishiihtäjää Johannes Dürria uhkaa rankka tuomio – kielto koskisi kaikkea urheilutoimintaa

Johannes Dürr ei aio ARD:n mukaan valittaa päätöksestä.

doping
Johannes Durr
Johannes Dürr oli vuoden alussa otsikoissa dopingpaljastusten takia.AOP

Itävaltalaishiihtäjä Johannes Dürr, 32, joutuu maksamaan kovan hinnan dopingvuodatuksistaan saksalaisen yleisradioyhtiön ARD:n tv-dokumentissa.

ARD:n mukaan maastohiihtäjä ei saa enää osallistua jatkossa minkäänlaiseen urheilutoimintaan. (siirryt toiseen palveluun)Tämä paljastuu Itävallan antidopingtoimikunnan kirjeestä. Päätös ei ole vielä voimassa.

Tv-dokumentissa Dürr kertoi dopingpaljastuksia, ja myönsi myös itse veridopingin käytön. ARD:n mukaan Dürr ei ole valittamassa päätöksestä.

Dokumentin lausunnot vaikuttivat Seefeldin MM-kisojen yhteydessä tehtyyn dopingratsiaan. Kaksi itävaltalaishiihtäjää jäi Seelfeldissä kiinni dopingista, ja he kertoivat, että kiellettyjen aineiden pariin opasti Dürr.

Dürr jäi vuonna 2014 Sotshin olympialaisissa kiinni epo-hormonin käytöstä. Hän lopetti uransa viime helmikuussa.

Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Etelä-Afrikan ennätysjuoksija Carina Horn kilpailukieltoon

Neula kädessä yllätetty itävaltalaishiihtäjä sai neljän vuoden kilpailukiellon

Dopingin myöntäneet hiihtäjät kertoivat virheestään Itävallan televisiossa – MM-kotikisoissa menestyminen houkutteli liikaa: "Näin, että ainoa ratkaisu on lisätä dopingin käyttöä"

ARD: Johannes Dürr puhuu yhteistyöstään dopinglääkärin kanssa ja kahdesta persoonastaan – "On kilpailuhenkinen Johannes ja rehellinen Johannes"

NRK: Doping-lääkäri kiersi hiihdon maailmancupissa – asunnolla rampanneet vieraat saivat lillehammerilaisen vuokraemännän tekemään ilmoituksen antidoping-järjestölle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat