Suora

  • Urheiluruutu

Korisliigan sarjanousijalle paha takaisku – Lahti Basketballin parhaan pistemiehen kausi ohi

Viime viikonloppuna loukkaantunut Jarred Jones joutuu leikkaukseen.

Korisliiga
Koripallo, yleiskuva
Kuvituskuva. AOP

Miesten Korisliigaan täksi kaudeksi noussut Lahti Basketball koki ikävän takaiskun uuden kauden kynnyksellä, kun yhdysvaltalainen Jarred Jones loukkaantui harjoitusturnauksessa Salossa viime lauantaina.

Jonesin alaraajavamma vaatii leikkaushoitoa, jota varten hän matkustaa jo tällä viikolla kotiseudulleen Yhdysvaltain Baltimoreen. Jalan kuntouttaminen vie kuukausia, eikä hänen odoteta toipuvan pelikuntoon täksi kaudeksi.

Viime kaudella Jones, 26, oli Lahden paras pistemies, kun joukkue pelasi vielä 1A-divisioonassa voittaen sen mestaruuden. Hän takoi 18,8 pistettä ja 9,8 levypalloa ottelua kohden.

Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonion mukaan seura aloitti uuden pelaajan etsimisen heti maanantaina kuultuaan Jonesin vamman vakavuudesta.

– Tämä oli kerrassaan musertava uutinen. Jarred oli joukkueelle todella tärkeä pelaaja niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Toivomme Jonesille voimia kuntoutukseen ja haluamme hänet ehdottomasti takaisin Lahteen, kun jalka on kunnossa, Suonio kertoo tiedotteessa.

Lahti Basketball pelaa seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-ottelun Kauhajoen Karhubasketin vieraana 28. syyskuuta.

Lue myös:

Karhubasket seitsemän pisteen etulyöntiasemassa Valko-Venäjälle

BC Nokia hankki kovia tehoja keränneen yhdysvaltalaispelaajan – Williams pyörittämään Seagullsin peliä

Raha aiheuttaa kitkaa Korisliigaseurojen ja liiton välillä – uusi puheenjohtaja myöntää sarjan ongelmat: "Seurojen murheet ovat olleet perusteltuja"

Naisten Korisliigan viime vuosien menestysjoukkue talousongelmissa, julkaisi hätähuudon – seuran pelastustoimet ovat vielä auki

Lähteet: Lahti Basketball

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat