Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jäätanssin olympiakultamitalistit lopettavat uransa – luistelivat yhdessä yli 20 vuotta

Kanadalaiset Tessa Virtue ja Scott Moir ovat voittaneet kahdesti jäätanssin olympiakultaa ja useita maailmanmestaruuksia.

taitoluistelu
Tessa Virtue ja Scott Moir
Tessa Virtue ja Scott Moir lopettavat pitkän jäätanssiuransa.Getty Images

Kanadalaiset jäätanssijat Tessa Virtue ja Scott Moir kertoivat keskiviikkona lopettavansa menestyksekkään taitoluistelu-uransa. Virtue ja Scott muodostavat yhden kaikkien aikojen menestyneimmistä jäätanssipareista.

Pari voitti juniorien maailmanmestaruuden vuonna 2006, jonka jälkeen se on noussut aikuisten maailmanmestariksi vuosina 2010, 2012 ja 2017.

Kotimaassaan jättimäistä suosiota nauttiva kanadalaispari voitti olympiakultaa vuosina 2010 ja 2018. Parin ensimmäinen olympiavoitto kotikisoissa Vancouverissa vuonna 2010 katkaisi eurooppalaisten voittoputken, joka alkoi jo vuonna 1976, kun laji oli ensimmäistä kertaa mukana talviolympialaisten ohjelmassa. Vuonna 2014 Sotshissa he saivat hopeaa.

– Tämä on tunteikas ilmoitus, joten koettakaa kestää, Moir aloitti Twitter-videolla.

– 22 vuoden jälkeen nyt tuntuu olevan sopiva hetki astua syrjään huipputaitoluistelusta, Virtue jatkoi.

30-vuotias Virtue ja 32-vuotias Moir aloittivat yhteistyönsä varhain, jo vuonna 1997. Pari tunnetaan vauhdikkaista ja tunteikkaista ohjelmistaan, joissa huipputason teknisten elementtien lisäksi näkyy parin saumaton taito luistella yhdessä.

Tessa Virtue ja Scott Moir
Tessa Virtue ja Scott Moir voittivat kultaa Pyeongchangin talviolympialaisissa vuonna 2018.Getty Images

Tessa Virtue kertoo, että pari aikoo esiintyä vielä tänä syksynä yhdessä Rock the Rink -näytöksen kiertueella yli 20:ssä Pohjois-Amerikan kaupungissa. Kiertueella on mukana myös yksinluistelun huippunimiä, muiden muassa Italian Carolina Kostner.

– Seuraava sukupolvi tulee piirtämään uusia uria ja rikkomaan kaikki meidän nimissämme olevat ennätykset. Emme malta odottaa, että pääsemme katsomoon kannustamaan tulevaisuuden tähtiä, Moir sanoi.

Lue myös:

SM-tason taitoluistelija kertoo valmentajansa ahdistelleen seksuaalisesti – arvostettu valmentaja kiistää ja jatkaa työssään

Emmi Peltosen kaatuminen MM-taitoluistelussa oli todella dramaattinen – Laura Lepistö avasi tilannetta Ylen Urheilustudiossa: ”Pistelaskusysteemi on todella läpinäkyvä”

Suomelle hopeaa ja pronssia muodostelmaluistelun MM-kisoista – "Tätä ei tule unohtamaan ikinä"

Pronssia tuli! Viveca Lindfors taituroi Suomen takaisin mitalikantaan EM-taitoluistelussa – katso upea vapaaohjelma

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat