Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja

Päävalmentaja Banks antaa lentismiesten nauttia massiivisesta voitosta hetken – "Tämä on palkinto tälle joukkueelle kovasta työstä"

Miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks oli tyytyväinen siihen, miten pelaajat pystyivät pelaamaan pakkovoiton tuoman paineen alla.

Maajoukkuelentopallo
Joel Banks
Joel Banks oli ylpeä pakkovoiton ottaneesta joukkuestaan.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Suomen voitto Turkista myöhään keskiviikkoiltana takasi sen, että Suomen putki EM-kisojen pudotuspeleissä jatkuu. Kun Suomi palasi EM-kisoihin kymmenen vuoden tauon jälkeen vuonna 2007, on se sen jälkeen edennyt joka kerta jatkopeleihin.

Helpolla jatkopaikka ei kuitenkaan tullut, sillä sen jälkeen kun Suomi voitti avausottelunsa Pohjois-Makedoniaa vastaan, voitot kiersivät sitä. Valko-Venäjää vastaan Suomella oli jo viisi ottelupalloakin, mutta joukkue hukkasi voittomahdollisuutensa ja hävisi 2–3.

Turkkia vastaan Suomi olikin pakkovoiton edessä, ja kun se sen onnistui saamaan tiukan taiston jälkeen 3–2, oli helpotus suuri.

– Tämä on massiivista. Olen niin ylpeä joukkueesta, hehkutti joukkueen päävalmentaja Joel Banks Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

– Tiesimme, mitkä olivat panokset, sillä faktat olivat selvät: voittakaa tai menkää kotiin. Tämän paineen alla pelasimme niin hyvin kuin osasimme.

Joukkue hyväksyi haasteen

Suomen peli on mennyt EM-turnauksessa koko ajan eteenpäin, mutta tasaista se ei ollut vieläkään. Banks myönsi, että joukkueella oli ylä- ja alamäkiä joka erässä, mutta juuri ottelun jälkeen sillä ei ollut väliä.

– Ainoastaan sillä on väliä, että voitimme ja menemme nyt Ranskaan. Mahtavaa!

Sen jälkeen kun Banks tuli joukkueen päävalmentajaksi viime toukokuussa, Suomi on pelannut paljon ja varsin kovia vastustajia vastaan. Voitot ovat olleet kiven alla ja ennen EM-turnausta joukkue oli hävinnyt peräti 18 ottelua.

Banks osasikin iloita tärkeästä voitosta.

– Tämä on palkinto tälle joukkueelle kovasta työstä. Tässä ottelussa oli niin paljon painetta. Hyväksyimme sen haasteen, ja saimme sen, mitä ansaitsimme. Saamme mahdollisuuden pelata jälleen yhtä Euroopan huippuluokan joukkuetta vastaan, hän sanoi.

Nälkää riittää

Suomi on pelannut kesän aikana seitsemää joukkuetta vastaan, jotka ovat maailmanrankingissa kymmenen parhaan joukossa. Neljännesvälierävastustaja Ranska on nyt kahdeksas tällainen vastus, sillä se löytyy maailmanlistalta yhdeksänneltä ja Euroopan listalta kolmannelta sijalta.

– Olemme nälkäisiä ja jatkamme eteenpäin niin kauan kuin pystymme, Banks vakuutti

– Mutta ensin meidän pitää nauttia tästä, sillä tämä oli massiivinen voitto.

Suomi kohtaa lauantai-illan neljännesvälierässä Ranskan kello 20.30. Ottelua voi jännittää suorana TV2:ssa kello 20.10 lähtien.

Lue myös:

Lentismiehet onnistuivat kaikista tärkeimmässä hetkessä – "Kesä on nyt taputeltu, ja suunta on aivan uudella tavalla eteenpäin"

Mahtavaa! Lentismiehet venyivät huimaan voittoon – EM-pudotuspelit jatkuvat Ranskassa

Lentismiehet taistelivat pakkovoiton itselleen – katso ottelu

'Helpomman kautta' on lentismiehille tuntematon käsite – "Olemme rämpineet ja kylpeneet, rupesi riittämään tuo häviäminen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat