Lahti-Liukkonen ja Parkkinen putosivat jatkosta – olympiapaikan metsästys jatkuu toukokuussa

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen hävisivät torstaina kaksi ottelua.

lentopallo
Beach volley
Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen taistelivat Itävallan paria vastaan Kiinassa.FIVB

Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen taival Kiinan Haiyangissa pelattavassa beach volleyn olympiakarsintaturnauksessa päättyi jatkolohkon kahteen tappioon.

Torstain avauspelissä Lahti-Liukkosella ja Parkkisella oli avaimet voittoon ja jatkopaikan varmistamiseen kahdeksan parhaan joukossa, mutta itävaltalaispari Katharina Schützenhöfer / Lena Plesiutschnig oli kolmannen erän ratkaisupalloissa vahvempi ja vei tasaisen pelin lukemin 2–1 (18–21, 21–18, 16–14).

– Meillä oli paikka ottaa peli haltuun, mutta muutamissa tärkeissä paikoissa tuli virhe tai vähän varovainen ratkaisu. Harmittaa isosti, ettemme taaskaan pystyneet pitämään otetta viimeiseen palloon saakka, Lahti-Liukkonen totesi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomalaiskaksikon urakka Kiinassa päättyi selvään 0–2 (12–21, 14–21) -tappioon kovassa vireessä olevalle tshekkiläisparille Marketa Slukova / Barbora Hermannová. Lahti-Liukkonen ja Parkkinen sijoittuivat turnauksessa lopulta yhdeksänneksi. Kaksi parasta saa paikan ensi kesän olympiakisoihin.

– Päivän toisessa pelissä emme saaneet oikein missään vaiheessa omaa peliä luistamaan. Tshekki oli tänään jokaisella osa-alueella askeleen edellä, Lahti-Liukkonen tunnusti.

Suomalaisparit jatkavat olympiapaikan metsästystä toukokuussa järjestettävässä maanosakarsinnassa eli Continental Cupissa. Euroopan karsinnoissa on mukana sekä miehissä että naisissa 24 maata. Suomen naiset ja miehet taistelevat toisella kierroksella paikoista 16 maan finaaliturnaukseen, joka pelataan kesäkuun lopussa Hollannissa. Continental Cupissa jokaista maata edustaa kaksi paria.

Lue myös:

Lahti-Liukkonen ja Parkkinen jatkavat olympiapaikan metsästystä – ”Pelaaminen on paremmalla tasolla kuin pitkään aikaan”

Lähteet: Lentopalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat