1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Dramaattinen suomalaistappio MM-paineissa – Jere Heino sadatteli tyhmää virhettään

Jere Heinon avausottelu päättyi surkealla tavalla Kazakstanin MM-paineissa.

Kuva: EPA

Vapaapainija Jere Heino kärsi kitkerän tappion MM-kisojen avausottelussaan Kazakstanissa. 125-kiloisten sarjassa kamppaillut Heino koki selkähäviön kosovolaiselle Egzon Shalalle.

Heino oli ensimmäisen jakson jälkeen johdossa 7–0, mutta lensi omasta heittoyrityksestään selälleen toisella jaksolla. Ottelu päättyi ajassa 3.59.

– Tyhmä virhe, valtava pettymys. Minulla oli niin hyvä johto, ettei olisi tarvinnut tehdä oikeastaan muuta kuin vain seistä paikoillaan. Ei olisi missään nimessä tarvinnut yrittää enää mitään heittoa, Heino kertasi Yle Urheilulle.

Kazakstanin MM-kisoissa taistellaan maapaikoista Tokion olympialaisiin. Hukattu mahdollisuus söi rotan lailla Heinoa.

– Pääsin niin hyvään arvontakaavioon, että minulla oli todella hyvät mahdollisuudet hankkia olympiapaikka täältä. Olisin voinut edetä parilla helpolla kamppailulla mitaliotteluihin saakka, Heino mietti.

86-kiloisten sarjassa painiva Ville Heino aloittaa kisansa lauantaina.

MM-painien lähetykset TV2:ssa ja Yle Areenassa

Päivitetty kello 10.45: Jere Heinon kommentit täydennetty.

Lue lisää:

Elias Kuosmaselle kirvelevä tappio – olympiapaikka jäi haaveeksi MM-paineissa

Dramaattisella tavalla MM-mitaleilta pudonneelta Elias Kuosmaselta raju tilitys tuomiosta: "Ryöstettiin makea taisteluvoitto"

Päävalmentaja ihmettelee Kuosmasen katkeraa tappiota MM-paineissa – "Tällaisessa tilanteessa ei ole mitään tulkinnanvaraa"