Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kimi Räikkösen tallitoveriksi tahtoo vanhaan pomoonsa luottava veteraanikuski – sai F1-legendalta todella kovaa kritiikkiä

Yhdeksän kautta F1-sarjassa ajaneen Nico Hülkenbergin ainoa mahdollisuus jatkaa kuninkuusluokassa näyttää olevan Alfa Romeo.

Formula 1
Nico Hülkenberg
Nico Hülkenberg on ilman tallipaikkaa ensi kaudelle F1-sarjassa.Getty Images

Kimi Räikkösen tallitoveri ensi kaudelle Alfa Romeolle on vielä kysymysmerkki. Tällä kaudella ratissa on ollut Antonio Giovinazzi.

Torstaina amerikkalaistalli Haas päätti jatkaa nykyisten kuljettajiensa Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin kanssa myös ensi kauteen. Se tarkoitti sitä, että Renaultilla tällä kaudella ajava Nico Hülkenberg on yhä ilman paikkaa ensi kaudelle.

Yhdeksän kauden F1-veteraanin parhaana vaihtoehtona jatkaa sarjassa pidetään pääsyä Alfa Romeolle. Tallin päällikkönä toimii 32-vuotiaalle Hülkenbergille erittäin tuttu mies Frédéric Vasseur. Saksalaiskuski voitti Vasseurin ART-tallissa GP2-sarjan ja F3 Euro –sarjan.

– Olemme tunteneet toisemme monta vuotta. Hän oli se tyyppi, joka toi minut Renaultille. Hän oli se tyyppi, jonka kanssa tein sopimuksen, Hülkenberg sanoi Motorsportille viitaten Vasseurin aikoihin Renault-pomona (siirryt toiseen palveluun).

– Luulisin, että tämä ei haittaisi.

Vasseur itse leukaili Auto Motor und Sportin haastattelussa, kun kysyttiin mahdollisista neuvotteluista Hülkenbergin kanssa.

– Minun ei tarvitse jutella Nicon kanssa. Kukaan ei tunne häntä paremmin kuin minä, Vasseur totesi.

Frederic Vasseur
Pikkuformuloissa menestynyt Frederic Vasseur on Alfa Romeon pomo.Getty Images

Esteeksi Alfa Romeo –pestiin voi Hülkenbergin kannalta muodostua tallin side Ferrariiin. Antonio Giovinazzi on ollut Ferrarin valinta Alfa Romeon kuskiksi tällä kaudella. Hän ei ole pysynyt Kimi Räikkösen tahdissa, vaikkakin otti edellisessä kisassa kauden toiset pisteensä yhdeksännellä sijallaan Monzassa. Ferrarin tallipomo Mattia Binotto totesi Motorsportille, että Ferrarin pitää tukea nuorta kuljettajaansa. (siirryt toiseen palveluun)

– Tällä hetkellä en usko, että Antonio on niin rauhallinen kuin hänen pitäisi olla. Mielestäni on oikein, että hän tuntisi Ferrarin luottamuksen. Hän on yksi meidän kuljettajista, Binotto kuvailee.

25-vuotiaalle Giovinazzille tämä kausi on ensimmäinen täysi kausi F1-sarjassa. Kaudella 2017 Giovinazzi ajoi Sauberin ratissa kaksi kisaa.

– Olemme nähneet, kuinka Antonion aika-ajosuoritukset ovat jatkuvasti parantuneet. Hän on päässyt erittäin lähelle Kimin tasoa. Kisoissa hän jää yhä vähän, erityisesti taistoissa rengas rengasta vastaan, Binotto kuvailee.

– Mielestäni tämä johtuu itseluottamuksen puutteesta, joka voi liittyä kahden vuoden poissaoloon kisaradoilta. Mutta oikeasti merkitsee vain positiivinen trendi, Binotto kuvailee.

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi on parantanut kauden mittaan otteitaan.Getty Images

Toisena esteenä Hülkenbergin pestiin Alfa Romeolle voi olla hänen hankala luonteensa. Hän on mediatietojen mukaan piikitellyt kovasti Renaultin tallin henkilöstöä.

Renaultin johtoon lukeutuva F1-legenda Alain Prost on kritisoinut alkusyksystä kovasti Hülkenbergiä. Saksalainen olisi halunnut Renaultilta kahden vuoden jatkopestin, mutta Renault olisi suostunut vain yhteen vuoteen.

Renault päätti ottaa ensi kaudeksi Daniel Ricciardon tallitoveriksi lupaavan Esteban Oconin, joka oli jo tulossa täksi kaudeksi ranskalaistalliin. Prost tarjosi Sky Italialle selvän syyn siihen, miksi Mercedeksen testikuskiksi tällä kaudella jäänyt Ocon valittiin Hülkenbergin sijaan.

– Emme halua pessimistisiä kuljettajia. Siksi valitsimme Oconin, nelinkertainen F1-mestari Prost valisti Span kisaviikonlopun jälkeen (siirryt toiseen palveluun).

– Ocon on erittäin motivoinut, kun on ollut vuoden sivussa. Nico on aika negatiivinen, mutta hän on aika varma joistain asioista. Meidän täytyy katsoa eteenpäin. Kuljettajan negatiivisuus ei toimi, etenkään vaikeana kautena.

Alfa Romeo -pomo Vasseur naureskeli myös ottaneensa yhteen Hülkenbergin kanssa F3-sarjassa.

– Melkein pudotin Nicon pois tallista. Hän oli vasta 19:s kauden ensimmäisen puolikkaan kauden jälkeen. Nico sainoi, että keräsi enemmän pisteitä kuin kukaan muu kuski, Vasseur hymyili kaudesta, jolloin Hülkenberg nousi kolmanneksi.

Lue lisää:

Valtteri Bottasta ei Singaporen savusumu hetkauta: "Vietän paljon aikaa sisätiloissa"

Räikkönen kertasi Singaporessa Italian gp:n ajovirhettään – "Ei ollut urallani ensimmäinen kerta"

Yllättävä käänne F1-kuskimarkkinoilla – arvostettu moottoriurheilumedia: Saako Kimi Räikkönen kokeneen tallitoverin?

Kimi Räikkösen uusi pomo on poikkeus F1-maailmassa – suomalaistähti on löytänyt hengenheimolaisensa: "Hän on omalla tavallaan sarjan tulevaisuus"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat