Suora

  • Urheiluruutu

Bakun MM-areenalle tuntumaa ottanut rytmisen voimistelun maajoukkue levollisin mielin olympiapaikkajahtiin: "Rauhassa, rohkeasti ja nöyrästi"

Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue kilpailee lauantaina Bakun MM-kisoissa kaksiottelussa. Mitalien ja finaalipaikkojen lisäksi jaossa on viisi paikkaa Tokion olympiakisoihin.

maailmancupit
Rytmisen voimistelun maajoukkue
Rytmisen voimistelun maajoukkue MM-kisoissa Bakussa.Riikka Smolander-Slotte / Yle

BAKU. Suomen maajoukkue esiintyi rauhallisen itsevarmasti perjantaisissa harjoituksissa Bakun voimisteluhallin kisamatolla. Kilpailuareena ei aiheuttanut ylimääräisiä sydämentykytyksiä ja joukkue on valmis kauden pääkilpailuun.

– Kiva olla täällä. Olemme tehneet monta maailmancupia alle. Kisoja on ollut tarpeeksi ja ohjelmat ovat valmiit. Nyt vaan kisaamaan, joukkueen päävalmentaja Laura Ahonen kommentoi Yle Urheilulle Bakussa.

– Viime hetken treeneissä on kiinnitetty huomiota heittäviin käsiin ja jalkoihin, että ne todella pysähtyvät, kun väline lähtee. Heittojen korkeuksiin on panostettu etteivät ne lähde aiottua matalammalle.

Suomen joukkue sijoittui viime vuoden MM-kisoissa kymmenenneksi. Tämän kauden maailmancupeissa sijoitus on ollut yhä useammin kahdeksan joukossa ja finaaleissa.

– Joukkueella on tosi hyvä henki. He ovat valmistautuneet hyvin ja tietävät osaavansa ohjelmat ja heillä on kaikki mahdollisuudet suorittaa ne puhtaasti, Ahonen analysoi.

– Nämä voimistelijat ovat päämäärätietoisisia, innostuneita ja yhteistyökykyisiä sekä keskenään että valmennustiimin kanssa.

Joukkueella on hyvät mahdollisuudet onnistumiseen MM-matolla. Bulgaria, Italia ja Venäjä ovat jo olympiapaikan saavuttaneet, Bakussa paikkoja on jaossa viisi.

– Minulle tämä on ihan samanlainen kisa kuin kaikki muutkin kilpailut. Mietin sitä, miten pystytään säilyttämään hyvä ilmapiiri ja miten urheilijat saavat itsestään kisamatolla parhaan osaamisensa irti. Sijoitusta emme mieti, siihen vaikuttaa lopulta niin monta muutakin tekijää, Ahonen kertoi.

– Onnistuessa joukkueella on mahdollisuuksia 8-9 joukkoon, finaalipaikka on ihan realistinen tavoite. Lähetän joukkueen matolle asenteella "rauhassa, rohkeasti ja nöyrästi".

Joukkueiden kaksiottelu Yle Areena lauantaina 21.9. klo 13.30 ja TV2 klo 15.30.

Lue myös:

Rytmisen voimistelun maajoukkue tavoittelee historiallista olympiapaikkaa Bakun MM-kisoissa: "Tavoite on erittäin realistinen"

Rytmisen maajoukkue ottaa askelia kohti olympiaunelmaa, Portugalista heltisi taas finaalipaikka

Suomi jäi ilman olympiapaikkaa rytmisen voimistelun MM-kisojen yksilökilpailussa – Rebecca Gergalo niukasti ulos neliottelun finaalista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat