Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu

Elmo Lakka ehti jo pistää kauden pakettiin, mutta matkaa nyt Turkin kautta Dohaan – "Ei sinne lähdetä yhtä juoksua juoksemaan"

Lakka ehti pitää muutaman päivän taukoa harjoittelusta, mutta on valmis tekemään kauden parhaan suorituksensa Dohassa.

Yleisurheilun MM 2019
Elmo Lakka
Elmo Lakka on valmis tekemään kauden parhaan suorituksensa Dohassa.Tomi Hänninen

Pika-aituri Elmo Lakka sai perjantaina iltapäivällä tiedon, että hän pääsee sittenkin mukaan yleisurheilun MM-kisoihin Dohaan. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ilmoitti perjantaina MM-kisojen lopullisten ilmoittautumisten läpikäynnin jälkeen, että poisjääntien takia lajeissa on vielä tilaa, ja Lakka sai kutsun.

– Fiilikset on tosi hyvät ja odottavat. Odotan innolla, että pääsen ensimmäisiin aikuisten MM-kisoihini juoksemaan, Lakka kertoi Yle Urheilulle.

Lakka oli alkujaan siinä 40 urheilijan joukossa, joka tulosrankingin perusteella olisi mahtunut kisoihin. Hänen edelleen kuitenkin kiilasi sellaisten maiden urheilijoita, jotka voivat ilmoittaa MM-kisoihin vain yhden urheilijan ja hän putosi siinä vaiheessa pois kisoista. Lakalla meni pari päivää sulatellessa uutista.

– Aika nopeasti sain pään kasattua. Alkuviikosta kun sain treenileirin päättymään, aloin siirtämään keskittymistä jo tulevalle kaudelle ja keventämään harjoittelua. Olen muutaman päivän levännyt ja tehnyt sellaisia asioita mistä tykkään, pelaillut sulkapalloa ja heitellyt frisbeetä. Sen kummemmasta nollaamisesta ei ole ollut kysymys. Olen valmiina tekemään kauden parhaan suorituksen, Lakka vakuutti.

Lakka harjoittelee viikonlopun kotimaisemissa ja siirtyy maanantaina harjoitusleirille Turkkiin muun Suomen joukkueen mukaan. Siellä hän ehtii tehdä muutaman harjoituksen ja totutella lämpöön.

Ensi viikon perjantaina on vuorossa siirtyminen Dohaan. 110 metrin aitojen alkuerät ovat vuorossa maanantaina 30. syyskuuta.

– Tavoite on, että ei lähdetä yhtä juoksua juoksemaan. Välieräpaikka on hyvinkin realistinen omalla hyvällä perusjuoksulla.

Vuoden 2017 MM-kisoissa välieräpaikkaan vaadittiin aika 13,58 ja vuoden 2015 MM-kisoissa siihen riitti 13,61. Lakka on juossut tänä vuonna ennätyksensä 13,49.

– En usko, että MM-kisojen myöhäisempi ajankohta ainakaan tekee sitä rajaa kovemmaksi, Lakka muistutti.

Lue myös:

Elmo Lakka pääsee sittenkin MM-kisoihin – Kuivisto mukaan myös 800 metrille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat