Kaunista liberotyöskentelyä lupaava Kerminen on hurmannut Nantesissa aikaisemminkin – "Meidän pitää vain luottaa omaan joukkuepeliimme"

Lauri Kerminen ja Sauli Sinkkonen luottavat siihen, että Suomen lentopallomaajoukkue löytää keinot horjuttaa Ranskaa, kun joukkueet kohtaavat tänään EM-turnauksen neljännesvälierässä Nantesissa.

Maajoukkuelentopallo
Lauri Kerminen
Libero Lauri Kermisen vastaanottotyöskentely on ollut näyttävää tässä EM-turnauksessa.CEV

Kun Suomen joukkue saapui torstaina Sloveniasta Ranskaan, oli ainakin kaksi pelaajaa uudessa pelipaikassa kuin kotonaan.

Keskipelaaja Sauli Sinkkonen pelasi pari kautta sitten Chaumontin joukkueessa, noin 600 kilometrin päässä Nantesista. Hän palasi siltä reissulta Super Cupin voitto ja liigan hopeamitali mukanaan.

Libero Lauri Kerminen taasen hurmasi nelisen vuotta sitten ranskalaisyleisöä juuri Nantesissa. Kerminen pelasi vahvasti ensimmäisestä ottelustaan alkaen ja kruunasi kautensa Ranskan liigan vastaanottotilaston ykköspaikalla.

– Olen ollut täällä pari päivää, enkä ole mihinkään mediaan laittanut mitään viestiä, mutta heti on tullut viestiä, että oletko jo Nantesissa? Kerminen naurahti Yle Urheilun haastattelussa.

– Ainakin viestien perusteella porukka odottaa ihan innoissaan, että pääsee katsomaan meikäläisen peliä monen vuoden jälkeen.

Sinkkoseen Nantesin yli 10 000 katsojaa vetävä peliareena on tehnyt vaikutuksen, sillä monitoimiareena on hienosti rakennettu ja siellä on hyvä valaistus. Toisaalta Sinkkosen mielestä peli on samanlaista missä areenassa tahansa.

– Vähän kuin Tampereella olisi laitettu Pirkkahalliin kenttä pystyyn, Äetsästä maailmalle lähtenyt Sinkkonen vertasi.

– Meille täydellinen peliareena, ei mitään moittimista.

Kukkoileeko Ranska?

Ranska lähtee neljännesvälieräotteluun selkeänä suosikkina, onhan se neljän vuoden takainen Euroopan mestari ja selviytyi pudotuspeleille menettämällä ainoastaan yhden erän alkulohkon peleissään. Edellisen kerran Suomi on pystynyt voittamaan Ranskan 17 vuotta sitten.

Sinkkonen ja Kerminen eivät kuitenkaan ole huolissaan ennakkoasetelmista, vaan joukkue aikoo haastaa vastustajan tosissaan.

– Pistetään siihen alkuun kunnon hurlumhei ja katsotaan, miten Ranskan-poika on siitä ihmeissään, Sinkkonen suunnitteli.

Hän uskookin, että ranskalaisten itseluottamus ja varmuus omasta paremmuudesta saattaa olla yksi avain, johon Suomi voi iskeä.

– Jos he lähtevät otteluun vähän kukkoillen ja me pääsemme piikittelemään heitä ihon alle, niin siinä voi vastapuolella kaverit alkaa vähän naputtaa toisilleen.

Joukkuepelillä tähtiä vastaan

Kerminen luottaa Suomen joukkueen yhteispeliin, sillä toisin kuin Ranskan joukkueella Suomella ei ole kokoonpanossa suuria tähtiä.

– Meidän pitää vain luottaa omaan joukkuepeliimme. Jokaisen pitää onnistua hyvällä tasolla, että pystymme tuollaisia joukkueita kaatamaan.

Ranskalla tosiaan on vahvoja nimimiehiä riveissään, kuten esimerkiksi EM-kisojen parhaimpiin kuuluva passari Benjamin Toniutti, tilastojen kärkipäähän kuuluva hakkuri Stéphen Boyer sekä huippulibero Jénia Grebennikov.

– Jos ei saada kaverin vastaanottoa yhtään rikki, niin kyllä siinä keskitorjujalle aika kiire tulee. Toivottavasti saamme syötön toimimaan, se helpottaisi meidän “keskareiden” työtehtäviä, Sinkkonen pohti.

Kerminen aikoo haastaa kollegansa taitokilpailuun, sillä hän vakuuttaa molempien osaavan puolustaa, nostaa palloja ja passata jatkopalloja.

– Olemme molemmat monipuolisia, joten toivottavasti libero-osastolla on kaunista työskentelyä tarjolla, hän virnisti.

Lue myös:

Antti Siltalalla tukka vähenee, mutta kentällä tahti vain kiihtyy – joukkueen sytyttäjä tavoittelee ensimmäistä voittoa Ranskasta

Suomi ja Ranska lauantai-illan jännitystaistossa – tässä ovat otteluparit EM-lentopallon pudotuspeleihin

Lentismiehet onnistuivat kaikista tärkeimmässä hetkessä – "Kesä on nyt taputeltu, ja suunta on aivan uudella tavalla eteenpäin"

Päävalmentaja Banks antaa lentismiesten nauttia massiivisesta voitosta hetken – "Tämä on palkinto tälle joukkueelle kovasta työstä"

'Helpomman kautta' on lentismiehille tuntematon käsite – "Olemme rämpineet ja kylpeneet, rupesi riittämään tuo häviäminen"

Mahtavaa! Lentismiehet venyivät huimaan voittoon – EM-pudotuspelit jatkuvat Ranskassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat