Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Antti Siltalalla tukka vähenee, mutta kentällä tahti vain kiihtyy – joukkueen sytyttäjä tavoittelee ensimmäistä voittoa Ranskasta

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kohtaa tänään EM-turnauksen neljännesvälierissä Ranskan. Tässä ottelussa Suomi tarvitsee jälleen kokenutta taistelijaansa, yleispelaaja Antti Siltalaa.

Maajoukkuelentopallo
Antti Siltala
Yleispelaaja Antti Siltala on pitänyt huolta Suomen joukkeen pelihuumorista.CEV

Päävalmentaja Joel Banks ja apuvalmentaja Sami Kurttila osasivat vetää oikeista naruista, kun he valitsivat Suomen EM-joukkueeseen mukaan konkaripelaaja Antti Siltalan. 35-vuotiasta yleispelaajaa ei nähnyt Suomen otteluissa kesällä, vaan hänet valittiin vähän kuin ohituskaistalta suoraan EM-kisoihin.

Näissä kisoissa Siltala teki historiaa jo sillä, että hän on ensimmäinen suomalaispelaaja seitsemänsissä EM-kisoissa. Mutta ei Siltala ole tyytynyt vain keräilemään maaotteluita vyölleen. Hän on toiminut koko turnauksen ajan joukkueen sytyttäjänä ja näyttänyt todellisen taistelijaluonteensa, mitä kovemmaksi panokset ovat kasvaneet.

– Tukka vähenee, mutta puheet kovenee, joukkueen kapteeni Eemi Tervaportti totesi Yle Urheilulle Siltalasta.

– Hän saa kyllä aika kovin huutaa ja möyhytä siellä kentällä, mutta se antaa meille muille ekstrabuustia.

Vieremältä aikoinaan maailmalle lähtenyt ja takaisin Savoon palannut Siltala on ottanut tyynesti vastaan kehut, joita hänelle on sadellut pelisuorituksistaan.

– Noh, ihan normivireessä olen ollut. Päivä kerrallaan eteenpäin, hän sanoi tyynenä, kun Yle Urheilu uteli hänen huippuvireensä salaisuutta.

Ranskalla ei ole "mörköjä"

Ranskaa vastaan Siltalalta ja koko Suomen joukkueelta vaaditaan melkoista venymistä ja taistelua, jos se mielii päästä jatkoon. Euroopan mestaruutta tosissaan jahtaava Ranska on ollut alkulohkossa lähes pitelemätön. Ainoastaan Italia onnistui nappaamaan siltä yhden erän.

– Ranska on tosi taitava ja pelaa fiksua lentopalloa, ei tee paljon virheitä ja sitä kautta heidän side-outinsa toimii hyvin. Siinä porukassa ei hirveästi heikkoja kohtia ole, Tervaportti myönsi, mutta vakuutti Suomen iskevän niihin harvoihin heikkoihin kohtiin.

Vaikka Ranskan 23-vuotias hakkuri Stéphen Boyer on ollut tehokas tässä EM-turnauksessa, ei hän ole ollut samanlainen “mörkö” kuin esimerkiksi hyökkäystilaston kärkinimet Turkin Adis Lagumdzija tai Pohjois-Makedonian Nikola Gjorgiev ovat olleet.

Siltala tietää tilanteen, mutta se ei hänen mielestään helpota peliä yhtään.

– Niillä möröillä oli vaikeuksia meidän syötömme kanssa, kun taas näillä ei välttämättä ole. Nyt joudumme oikeasti laittamaan kovaa riskiä syöttöön, Siltala sanoi.

Suomen lentopallomaajoukkue
Suomen joukkue tarvitsee yhtenäistä joukkuepelaamista, jos se mielii kaataa Ranskan.CEV

Joko nyt olisi voiton vuoro?

Sekä Siltala että Tervaportti luottavat siihen, että ottelusta tulee tasainen. Heidän mielestään Suomen joukkue on tässä turnauksessa osoittanut sen, että silloin kun pitää oikeasti pelata, niin jokainen pelaaja on tapellut voitosta viimeiseen asti.

Toisaalta nyt vastassa on joukkue, jonka Suomi on edellisen kerran voittanut 17 vuotta sitten. Tervaportti ja Siltala uskovat kuitenkin, että mitä pidemmälle Suomi saa ottelua venytettyä, sitä paremmat joukkueen mahdollisuudet ovat voittaa.

– En ole koskaan voittanut Ranskaa. Josko nyt olisi ensimmäinen kerta, 287 maaottelua pelannut Siltala hymähti.

Lue myös:

Kaunista liberotyöskentelyä lupaava Kerminen on hurmannut Nantesissa aikaisemminkin – "Meidän pitää vain luottaa omaan joukkuepeliimme"

Suomi ja Ranska lauantai-illan jännitystaistossa – tässä ovat otteluparit EM-lentopallon pudotuspeleihin

Lentismiehet onnistuivat kaikista tärkeimmässä hetkessä – "Kesä on nyt taputeltu, ja suunta on aivan uudella tavalla eteenpäin"

Päävalmentaja Banks antaa lentismiesten nauttia massiivisesta voitosta hetken – "Tämä on palkinto tälle joukkueelle kovasta työstä"

'Helpomman kautta' on lentismiehille tuntematon käsite – "Olemme rämpineet ja kylpeneet, rupesi riittämään tuo häviäminen"

Mahtavaa! Lentismiehet venyivät huimaan voittoon – EM-pudotuspelit jatkuvat Ranskassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat