Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vakavasti loukkaantunut F2-kuljettaja poistettiin koomasta – tila voi kuitenkin vielä muuttua: "Kilpailee edelleen aikaa vastaan"

Juan Manuel Correan tila on parantunut kriittisestä vakavaksi, mutta se voi edelleen muuttua herkästi.

autourheilu
Anthoine Hubertin auto
Anthoine Hubertin auto romuttui Span tuhoisassa onnettomuudessa elokuun lopussa.AOP

Kolme viikkoa sitten F2-autojen Belgian osakilpailussa vakavasti loukkaantunut Juan Manuel Correa on poistettu keinotekoisesta koomasta. Correa, 20, kärsii selkärankavammasta ja jalkojen murtumisesta.

Lisäksi hänellä on vaurioita keuhkoissa, joiden toiminta pitää saada taattua ennen vaativia jalkaleikkauksia. Correaa pidettiin koomassa, jotta hänen vaurioituneita keuhkojaan voitiin hoitaa paremmin. Lääkärien mukaan hän on tajuissaan, mutta ei vielä täysin hereillä.

– Vaikka tämä on merkittävä askel oikeaan suuntaan, hän kilpailee edelleen aikaa vastaan, kuljettajan Twitterissä jaetussa tiedotteessa kerrottiin, ja asiasta uutisoi esimerkiksi BBC.

Belgian Span radalla elokuun viimeisenä päivänä ajetussa formula kakkosten kilpailussa tapahtui usean auton kolari, jossa kuoli 22-vuotias ranskalaiskuljettaja Anthoine Hubert. Correan auto törmäsi yli 200 kilometrin tuntivauhdilla Hubertin auton kylkeen.

Correa vietiin onnettomuuden jälkeen Liegessä sijaitsevaan sairaalaan, mistä hänet siirrettiin myöhemmin Lontooseen. Tiedotteen mukaan Correan tila on parantunut kriittisestä vakavaksi, mutta tila voi edelleen muuttua herkästi.

Erityisesti Correan oikea jalka vaatisi leikkaushoitoa, jotta pysyvät vammat voitaisiin ehkäistä. Hoitotoimenpiteiden kanssa täytyy edetä varovasti ja huomioida potilaan tila.

Lue myös:

Span F2-onnettomuudessa loukkaantunut Correa edelleen koomassa

Span kolarit jatkuivat: Simo Laaksosen ulosajo pelästytti – "Satutin törmäyksessä hieman selkääni"

Formulamaailma muisteli lauantaina kuollutta Anthoine Hubertia: "Hänen hymynsä ja iloinen persoonansa innosti nuoria kuljettajiamme"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat