Suora

  • Leluja ja lentopalloa

F1-kauden sensaatio tykitti upean kierroksen – Bottaksella paljon kirittävää Singaporen aika-ajoon, Hamilton teki virheen

Charles Leclerc yllätti huippuvedollaan Singaporen GP:n viimeisissä harjoituksissa.

urheilu
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas oli neljäs Singaporen viimeisissä harjoituksissa. Lars Baron/Getty Images

Ferrarin Charles Leclerc kaasutti Singaporen kisaviikonlopun viimeisten harjoitusten nopeimman kierroksen hieman yllättäen. Vielä perjantaina Mercedes ja Red Bull olivat selvästi Ferraria nopeampia, mutta lauantaina Leclerc ilmoitti itsensä paalutaisteluun erittäin hyvällä kierroksella.

Mercedeksen Lewis Hamilton oli toinen jääden Leclercille 0,207 sekunnilla. Hamiltonilla oli vaikeuksia onnistua lopussa. Hän teki mestarikuskille harvinaisemman virheen pyörähtäessään ulostulossaan varikolta. Sen jälkeen britti jumittui myös ruuhkaan.

Sebastian Vettel oli kolmas jääden 0,619 sekuntia. Perjantaina avausharjoituksissa seinään ajanut ja toisissa harjoituksissa auton asetusten kanssa tuskaillut Valtteri Bottas oli neljäs. Mercedeksen suomalaiskuski jäi 0,693 sekuntia.

Leclerc on ollut tämän kauden sensaatio. Hän on ottanut tällä kaudella neljä paalupaikkaa, yhtä monta kuin Bottaksella ja Hamiltonilla. Leclerc on voittanut kaksi kauden edellistä kisaa Belgiassa ja Italiassa.

Kimi Räikkönen oli Alfa Romeolla 13:s. Alfa Romeollakin on ollut vaikeuksia viikonloppuna. Perjantaina tallin pilttuussa iski tunnin mittainen sähkökatko ensimmäisissä harjoituksissa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Singporen aika-ajot alkavat kello 16. Yle Urheilu seuraa aika-ajoja hetki hetkeltä verkkosivuillaan.

Päivitetty kello 20.22. Korjattu, että ennen Singaporea Leclercillä, Bottaksella ja Hamiltonilla oli yhtä monta paalupaikkaa. Ennen tekstissä luki palkintokorokesijoituksista.

Lue lisää:

Vakavasti loukkaantunut F2-kuljettaja poistettiin koomasta – tila voi kuitenkin vielä muuttua: "Kilpailee edelleen aikaa vastaan"

Tunnin mittainen sähkökatko piinasi Kimi Räikkösen harjoituksia: "Töitä on tehtävänä"

Bottaksen Mercedes seinässä, ensimmäinen harjoitus keskeytyi usemmaksi minuutuksi: "Sori jätkät"

Kimi Räikkösen tallitoveriksi tahtoo vanhaan pomoonsa luottava veteraanikuski – sai F1-legendalta todella kovaa kritiikkiä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat