Kimi Räikkösen talliin iski yllättävä ongelma – sisäpiiriläiseltä 20 vuoden kokemuksella suora arvio: ”En ole koskaan kokenut tuollaista”

Alfa Romeo -tallin Singaporen kisaviikonloppu on ollut täynnä kommelluksia.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Singaporen katuradalla perjantaina. Mark Thompson/Getty Images

Kimi Räikkösen Alfa Romeo -tiimiin iski perjantaina isoja ongelmia ensimmäisissä harjoituksissa. Suomalaiskuljettaja ja hänen tallitoverinsa Antonio Giovinazzi eivät pystyneet ajamaan puolentoista tunnin harjoituksissa tuntiin, kun pilttuussa oli laajamittainen sähkökatko.

Räikkönen pääsi ajamaan vain 13 kierrrosta, koska ilman sähköjä pilttuussa ei voi ajaa radallakaan. Sveitsiläislehti Blick kertoo, (siirryt toiseen palveluun) että sähkökatko johtui ilmeisesti järjestelmien ylikuormittumisesta.

– Emme ole koskaan kokeneet tuollaista, yli 20 vuotta tiimissä toiminut sisäpiiriläinen hämmästeli Blickille.

Toinen erikoinen episodi nähtiin jo perjantaiaamuna, uutisoi Motorsport-Total (siirryt toiseen palveluun). Alfa Romeon työntekijä oli mennyt varikolle tunti ennen sallittua aikaa kello 5.30. Työntekijän kello oli tunnin verran väärällä aikavyöhykkeellä ja hän eli tunnin liian aikaista aikaa.

Alfa Romeo sai tapauksesta varoituksen. F1-sarjan säännöissä talleilla on kaksi mahdollisuutta rikkoa sääntöä esimerkiksi suurten korjauksien takia.

Myös Mercedekselle langetettiin 5000 euron sakko perjantain tapahtumista. Lewis Hamiltonin auton bensan lämpötilä oli kymmenen astetta liian kylmä. F1-autoissa tämä tarkoittaa pientä kilpailuetua, koska bensaa kuluu silloin vähän hitaammin.

– Onneksi kyseessä oli vain harjoitukset. Muuten olisimme saaneet kovemman rangaistuksen kuin sakot, Andrew Shovlin Mercedeksen insinööreistä kertasi tallin tiedotteessa.

Kimi Räikkönen oli Singaporen GP:n viimeisissä harjoituksissa 14:s ja jäi kärkinimi Ferrarin Charles Leclercistä lähes 2,8 sekuntia. Lewis Hamilton oli toinen ja Valtteri Bottas neljäs.

Aika-ajot alkavat kello 16. Yle Urheilu seuraa aika-ajoja verkkosivuillaan hetki hetkeltä.

Lue lisää:

F1-kauden sensaatio tykitti upean kierroksen – Bottaksella paljon kirittävää Singaporen aika-ajoon, Hamilton teki virheen

Bottaksen Mercedes seinässä, ensimmäinen harjoitus keskeytyi usemmaksi minuutuksi: "Sori jätkät"

Kimi Räikkösen tallitoveriksi tahtoo vanhaan pomoonsa luottava veteraanikuski – sai F1-legendalta todella kovaa kritiikkiä

Tunnin mittainen sähkökatko piinasi Kimi Räikkösen harjoituksia: "Töitä on tehtävänä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat