HJK joutuu odottamaan mestaruusjuhliaan murskavoitosta huolimatta – Honka siirsi Naisten liigan ratkaisua

Naisten jalkapalloliigassa toisena oleva Honka siirsi mestaruuden ratkaisua, kun se kukisti JyPK:in 1–0.

Jalkapallon Naisten Liiga
Emmaliina Tulkki (kesk.) juhlii maaliaan joukkuetovereidensa Jutta Rantalan (vas.) ja Hanna Ruohomaan kanssa
Emmaliina Tulkki iski kahdesti. Osumia on syntynyt tällä kaudella 17. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Naisten jalkapalloliigassa toisena oleva Honka siirsi mestaruuden ratkaisua, kun se haki Jyväskylästä 1–0-voiton Milla Punsarin ensimmäisellä peliminuutilla syntyneellä osumalla.

Viime kierroksella Åland Unitedille selvän 0–3-tappion kärsinyt Honka ilmoitti heti, ettei se luovu mestaruustaistosta helpolla.KapteeniPunsar vei vieraat johtoon heti joukkueen ensimmäisestä hyökkäyksestä kauden seitsemännellä osumallaan.

Dana Leskinen keskitti ja jyväskyläläispuolustus epäonnistui katkossaan. Punsar kiitti ja tökkäsi pelipälineen verkkoon, kun peli oli ehtinyt vanheta vain puolisen minuuttia.

Jyväskyläläisten tehokkaimmalla maalintekijällä Henna Honkasella oli mahdollisuus tuoda joukkueensa tasoihin jakson loppupuolella, mutta Honka-vahti Pauliina Nuora torjui Honkasen molemmat yritykset.

Toisella jaksolla maaleja ei nähty, ja Honka nousi voitolla 42 pisteeseen. Ero HJK:hon säilyy kahdeksassa pisteessä, kun pelaamatta on vielä kolme ottelua. Voitolla Honka varmisti vähintään hopeiset mitalit.

HJK järjesti Tikkurilassa murskajaiset

Tikkurilassa sarjakärki HJK murskasi vielä pronssimitaleissa kiinni olevan TiPS:in 6–0.

HJK aloitti maalinteonsa jo yhdeksännellä minuutilla. TiPS-vahti Riina Isokääntä kerkesi kolmesti Klubin kutien eteen, mutta Emmaliina Tulkin yritys ylitti maaliviivan yhdeksännellä peliminuutilla.

Toisen maalinsa Klubi iski reilun parinkymmenen minuutin kohdalla erikoistilanteesta. Jutta Rantala antoi vapaapotkun, ja pallo jäi pomppimaan TiPS-maalille, mistä Linda Ruutu tökkäsi pelivälineen verkkoon.

Klubin maalitykki Rantala lisäsi johtolukemat jo 3–0:aan reilun puolen tunnin kohdalla.

Toisella jaksolla Klubi iski vielä kolmesti. Ashley Riefner jatkoi Rantalan antaman kulmapotkun maaliin 55. minuutilla. Tulkki ja Rantala pääsivät molemmat iskemään vielä toistamiseen ottelussa ja ottelu päättyi HJK:n selvään 6–0-voittoon.

Samalla Rantala vankisteli asemiaan maalipörssin kärjessä. HJK-hyökkääjällä on tällä hetkellä kasassa 17 osumaa, kun toisena olevalla Honkasella osumia on syntynyt tällä kaudella 12.

Myöhäisottelussa Åland United ilmoittautui tosissaan mitalijoukkueeksi, kun se murskasi vieraissa KuPS:in 4–0. Samalla edelliskierroksella Hongan 3–0 kukistanut ahvenanmaalaisryhmä nousi sarjataulukossa kolmanneksi ohi murskatappion kokeneen TiPSin.

Alemmassa loppusarjassa ONS ja Ilves pelasivat 1–1-tasapelin ja TPS kukisti IK Myranin 2–0. Samalla IK Myran putosi takaisin sarjan hännille.

Lue myös:

Naisten jalkapalloliigan mitalitaisto kiihtyy – Åland United yllätti Hongan, HJK jatkaa voittojen tiellä

HJK:n nuori tähtihyökkääjä painaa pitkää päivää: sylkee viikonloppuisin maaleja ja ohjaa arkisin lapsia – ”Ei voisi asiat paremmin olla”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat