Bottas antoi C Morella mielenkiintoisen selityksen pettymykselle aika-ajoissa – letkautti valmistautumisesta kovaan kisaan: ”Kaljatankkaus”

Valtteri Bottaksella riitti huumorintajua Singaporen aika-ajojen jälkeen, vaikka olikin vasta viides.

Formula 1
Valtteri Bottas Singapore
Valtteri Bottas esiintyi torstaina Singaporen varikolla päällään t-paita letkautuksestaan Australian voiton jälkeen.Getty Images

Valtteri Bottas jäi vasta viidenneksi Singaporen GP:n aika-ajoissa. Hän jäi peräti 0,929 sekuntia kolmannen paalupaikan peräkkäin ajaneelle Ferrarin Charles Leclercille.

Bottaksen viikonloppu Singaporessa on ollut toistaiseksi todella vaikea. Perjantaina ensimmäisissä harjoituksissa Bottas ajoi seinään ja harjoitukset jäivät kesken. Toisissa harjoituksissa Bottas koki auton hankalaksi.

Aika-ajoissa vauhti oli ajoittain parempaa ja jopa paalutahtiakin.

– Auto oli selkeästi paremmin kuin aiemmin. En saanut päätösosiossa hyvää aikaa sen takia, että en saanut ulostulokierroksilla renkaita valmiiksi. Jouduin lähtemään aina nopealle kierrokselle vähän puolilämpimillä renkailla. Renkaita ei saanut valmiiksi ja joutui menemään aina vähän puolilämpimillä renkailla, Bottas avasi C Morella.

Päätösosiossa Bottaksen mukaan oli liikaa ruuhkaa kovemmalle vedolle. Aivan koko aika-ajojen viimeiseen vetoon Mercedes-kuskit Bottas ja toiseksi ajanut Lewis Hamilton lähtivät muita selkeästi myöhemmin radalle.

Bottas tarjosi päätöskierroksen ongelmiin mielenkiintoisen syyn, koska Mercedeksen kaltaisessa huipputallissa marssijärjestyksen pitäisi olla selvä. Nyt Bottaksen kommenttien perusteella ei tilanne ei ollut välttämättä aivan kristallinkirkas.

– Tiimikaveri tuli juuri ennen viimeistä mutkaa ohi. Jouduin hidastamaan vähän liikaa. Hävisi liikaa lämpöjä. Kierros meni siinä.

Ferrarilta ei odotettu etukäteen niin kovaa näytöstä kuin nähtiin aika-ajoissa. Leclerc oli siis selvä ykkönen ja Sebastian Vettel meni myös kolmanneksi.

– Ferrari oli kovempi kuin odotettiin harjoitusten perusteella. Mutta niillä on hyvä auto. Minkäs sille mahtaa. Meidän pitää parantaa itse, Bottas kuvailee.

Bottas uskoo, että ohittaminen tulee olemaan vaikeaa sunnuntain kisassa kärkiautojen tasaisen vauhdin takia. Taktiikan ja mahdollisten muiden tapahtumien osuutta kilpailunkulkuun on Bottaksen mukaan vaikea ennustaa.

Singaporen katurata on erittäin vaativa useine mutkineen. Lisäksi kisa käydään ilta-ajasta huolimatta kuumissa olosuhteissa. C Morella kysyttiin, mitä ekstravalmistautumista kisa vaatii kuskilta, kun auton sisällä on 60 astetta ja kosteusprosenttikin on 80.

– Kaljatankkaus. Nestepöhö päälle, niin jaksaa painaa, Bottas letkautti vastaukseksi ennen kuin vakavoitui.

– Tietenkin nesteytys on tärkeää, mutta hyvä aerobinen kunto on kaikki kaikessa.

Räikkönen tuskissaan

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 14:s aika-ajoissa, mutta nousee ainakin yhden lähtöruudun huomiseen kisaan Sergio Perezin lähtöruuturangaistuksen takia. Alfa Romeon viikonloppu on ollut todella vaikea, kun perjantaina iski myös sähkökatko talliin pilttuuseen. Vauhtikaan ei ole ollut kohdillaan.

Räikkönen hävisi aika-ajoissa myös tallitoverilleen Antonio Giovinazzille, joka oli 12:s.

– Vaikeaa oli niin kuin koko viikonloppu. Tänään oli vähän parempi auto, mutta puuttuu vauhtia. Välillä on hyvä ja sitten on seuraavissa mutkissa vaikeuksia. Luotto puuttuu, Räikkönen selvitti C Morelle.

– Toivotaan, että saadaan parempi vauhti kisaan. Eilen harjoituksissa oli parempi kisavauhti kuin yhden kierroksen vauhti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Tämän ei pitänyt olla mahdollista! Leclerc hämmästyi itsekin kolmannesta paalusta putkeen, Bottas viides – Räikkönen hävisi tallitoverille ja osui seinään

Valtteri Bottas jätettiin kauas, onnellinen Leclerc jälleen paalulle – näin Singaporen GP:n aika-ajot menivät hetki hetkeltä

Kimi Räikkösen talliin iski yllättävä ongelma – sisäpiiriläiseltä 20 vuoden kokemuksella suora arvio: ”En ole koskaan kokenut tuollaista”

F1-kauden sensaatio tykitti upean kierroksen – Bottaksella paljon kirittävää Singaporen aika-ajoon, Hamilton teki virheen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat