Rytmisen voimistelun maajoukkueen olympiaunelma mureni isoon virheeseen – EM-kisoissa seuraava ja ainoa mahdollisuus

Suomi jäi ilman joukkueiden olympiapaikkaa rytmisen voimistelun MM-kisoissa Bakussa. Ensi kevään EM-kisoissa panokset ovat kovat.

voimistelu
Rytmisen voimistelun joukkue Inka Ora (vasemmalta), Milja Närevaara, kapteeni Emma Rantala, Juulia Vainio, Laura Ahtonen ja Amanda Virkkunen / 10.0.2019
Rytmisen voimistelun joukkueLehtikuva

Suomen joukkueen pallo-ohjelma sujui lupaavasti. Kisan tärkeys näkyi jännityksenä ja pieninä epäpuhtauksina, mutta kokonaisuudessaan suoritus oli yksi kauden parhaista. Joukkueen pisteet pallo-ohjelmasta olivat 25,550 ja sijoitus kymmenes.

Vanne-keilaohjelmaan mahtui yksi iso virhe. Kovatasoisessa ja tiukassa kilpailussa ei epäonnistumisiin ollut varaa. Muuten ohjelma oli palloa täsmällisempi. Pisteet 24,975 riittivät vanne-keilaohjelman sijalle 14.

– Hyvät fiilikset suorituksista, tehtiin vahvasti ja rohkeasti. Yksi isompi virhe tuli vanne-keilaohjelmaan ja se harmittaa päällimmäisenä. Kokonaisuudessaan hyvä kisa, kertoi joukkueen kapteeni Emma Rantala Yle Urheilulle Bakussa.

Nuoren joukkueen johtohahmo Rantala kertoo, että jännitys nousi ensimmäisessä suorituksessa selkeästi korkeammalle kuin pikkukisoissa. Toiseen suoritukseen joukkue lähti jo rennommin mielin.

Päävalmentaja Laura Ahosen mukaan voimistelijat tekivät parhaansa, eikä hän muuttaisi mitään valmistautumisessa.

– Kisa oli ylivoimaisesti tämän joukkueen paras koskaan tällä olympiadilla. Joukkue on tosi kovatasoinen, minkä näytti se, että onnistuessa päästiin tosi korkealle, Ahonen kommentoi.

Olympiapaikka meni sivu suun

Suomi oli kaksiottelussa 12:s eikä saanut paikkaa sunnuntain välinefinaaleihin. Myös olympiapaikka jäi MM-kisojen osalta haaveeksi. Kisoissa Tokion paikan sai viisi maata jo aiemmin kisoihin päässeiden Bulgarian, Italian ja Venäjän lisäksi.

– Harmitus on ehkä väärä sana. Totta kai olisi ollut mahtavaa päästä esimerkiksi finaaleihin. Pallolla jäätiin tosi lähelle ja oltiin pitkään finaalipaikassa kiinni. Vielä me sinne päästään, Ahonen tokaisi.

Suomen ainoa mahdollisuus saavuttaa olympiapaikka ovat ensi kevään EM-kisat. Jaossa on yksi paikka. MM-kisoissa Suomi oli ensimmäinen Euroopan maa, joka jäi ilman paikkaa. Kaksiottelun MM-kultaa Bakussa voitti Venäjä.

– Ohjelmiin tehdään isot muutokset ennen EM-kisoja. Välinevaikeutta pitää vielä lisätä, Ahonen kertoi.

– Minulle olympiapaikka näistä kisoista ei ollut se juttu. Tärkeämpää oli, että Suomi osoittaa koko ajan olevansa pysyvästi korkealla tasolla maailmalla. Me ei voida tehdä työtä kohti olympiapaikkaa tai finaalipaikkaa. Me tehdään työtä sen eteen, että jalka on korkeammalla ja pallo on paremmin kiinni.

MM-kisojen joukkueiden välinefinaalit sunnuntaina 22.9. Yle Areenassa klo 13.30 ja TV2:ssa klo 15.20.

Lue myös:

Bakun MM-areenalle tuntumaa ottanut rytmisen voimistelun maajoukkue levollisin mielin olympiapaikkajahtiin: "Rauhassa, rohkeasti ja nöyrästi"

Suomi jäi ilman olympiapaikkaa rytmisen voimistelun MM-kisojen yksilökilpailussa – Rebecca Gergalo niukasti ulos neliottelun finaalista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat