Lentismaajoukkueen brittivalmentaja aikoo vielä miettiä jatkopestiään, mutta liiton urheilupomo paljastaa tilanteen: "Ilman muuta hän on halukas jatkamaan"

Suomen konkaripelaajat liputtavat brittivalmentaja Joel Banksin jatkon puolesta.

Maajoukkuelentopallo
Joel Banks
Joel Banks on ollut Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja toukokuusta lähtien.CEV

Kuka johtaa Suomen miesten lentopallojoukkueen kohti MM-kotikisoja 2021 on ollut kysymys, jota on mietitty viime aikoina. Päävalmentaja Joel Banksilla on Lentopalloliiton kanssa optio jatkostaan Suomen päävalmentajana, ja kummallakin osapuolella on mahdollisuus purkaa sopimus.

Banks sanoi hävityn Ranska-ottelun jälkeen olevansa kiitollinen mahdollisuudesta, jonka hän on saanut Suomen maajoukkueen kanssa ja kertoi nauttineensa ajasta.

– Tämä kesä on ollut hyvä kokemus. Minun täytyy nyt miettiä omaa panostani tässä joukkueessa. Näemme muutaman päivän sisällä, mikä on päätökseni jatkosta, ja myös liiton päätös, Banks sanoi Yle Urheilulle.

Lentopalloliiton urheilutoiminnanjohtaja Sami Heikkiniemi sanoi Yle Urheilun haastattelussa, että Suomen pelit EM-kisoissa olivat onnistuneita. Liitto aikoo nyt kisojen jälkeen käydä tilannetta läpi niin tärkeimpien pelaajien kuin Banksin kanssa.

– Kunnioitan paljon avainpelaajien näkemyksiä ja kokemuksia, miltä tämä prosessi on näyttänyt. Sinänsä nyt näyttää positiiviselta, Heikkiniemi sanoi.

Heikkiniemen mukaan Joel Banks on näyttänyt vihreää valoa keskusteluissa, jotka on käyty hänen jatkopestistään.

– Ilman muuta hän on halukas jatkamaan. Oli ihan selvä ennen tänne lähtöä, että jos ei voittoja olisi tullut, niin olisimme etsineet muita ratkaisuja. Nyt on molemmilla positiivinen vire päällä.

Suomen pelaajista Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen liputtavat Banksin jatkon puolesta.

– Ei minulla ole pahaa sanottavaa Banksista, Siirilä sanoi ja samaa mieltä oli Sinkkonenkin.

Sinkkonen muistutti, että joukkue joutui uuden tilanteen eteen viime keväänä, kun päävalmentajan lisäksi myös muu valmennusjohto ja joukkueenjohto vaihtuivat.

– Se meni nyt syksyyn, että saimme luotua sen saman perhetunnelman joukkueeseen. Suomalaiset ovat aina pärjänneet isolla joukkuehengellä, sitä me kaivoimme tässä koko kesän ajan kovalla työllä ja nyt se alkoi löytyä, Sinkkonen sanoi.

Lue myös:

Tappioputkessa seilaavan lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banksin sopimuksessa on purkupykälä – brittiluotsin pesti voi päättyä EM-kisoihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat