Hyppää sisältöön

Lentismiesten taso ei riittänyt jatkoon, mutta otteet EM-turnauksessa olivat positiivisia – "Olemme pelanneet paremmin kuin koko kesän aikana"

Lentopallomaajoukkueen EM-kisojen neljännesvälieräottelu Ranskaa vastaan oli kuin kuvaus Suomen peleistä tänä kesänä: hyvistä suorituksista huolimatta siitä puuttui tasaisuus.

Lauri Kerminen, Antti Siltala, Eemi Tervaportti ja Sauli Sinkkonen tuulettavat pistettä Ranskaa vastaan. Kuva: CEV

Päävalmentaja Joel Banks myönsi neljännesvälieräottelun jälkeen, ettei Suomella ollut tänään eväitä voittaa Ranskaa. Suomi pelasi ottelussa ajoittain hyvin, mutta Ranska oli kuin Venäjä alkulohkon ottelussa: huomattavasti parempi kuin Suomi tällä hetkellä.

– Yritimme parantaa peliämme, mutta meillä ei ollut aseita heidän peliinsä. Voimme kuitenkin olla ylpeitä pelaajista ja heidän asenteestaan, Banks vakuutti Yle Urheilulle.

– Panimme aina kaiken peliin, mutta ajoittain pelasimme vain sellaisia joukkueita vastaan, jotka ovat vain meitä parempia. Tänään yrityksistämme huolimatta Ranska oli meitä parempi.

Suomi voitti turnauksessa kaksi ottelua, Pohjois-Makedonian ja Turkin. Banks oli pettynyt ainoastaan Valko- Venäjä-ottelun 2–3-tappioon, vaikka Suomi hallitsi ottelua.

– Pelasimme hyvän ottelun, mutta menetimme momentumin. Kaksi voittoa ja neljä tappiota on hyvä tulos, mutta olisi ollut mukavampaa, jos olisimme voittaneet Valko-Venäjän.

Tommi Siirilä ja Urpo Sivula torjuvat Jenia Grebennikovin ja Kevin Tillien hyökkäystä. Kuva: CEV

Tasaisuus yhä kadoksissa

Suomen kokeneet pelaajat Antti Siltala ja Tommi Siirilä harmittelivat Ranska-ottelun omia virheitä, jotka kostautuivat pisteillä. Suomi onnistui haastamaan ottelun suursuosikin ajoittain ja johti pitkään toista erää, mutta ei pystynyt kääntämään sitä voitokseen.

– Syöttö-vastaanottomme petti siinä hetkessä toisessa erässä, samoin kuin ensimmäisen erän alussa, Siltala harmitteli.

– Olisi vielä vähän paremmin haastettu, kun oli saumat, mutta sössimme pelin helpoilla virheillä. Se jäi kaivelemaan, Siirilä sanoi.

Samaa mieltä oli myös Sauli Sinkkonen, joka pääsi avauskokoonpanoon Markus Kaurton loukkaannuttua. Sinkkosen mukaan Suomen peli kuvasti hyvin pitkälti myös koko kesän otteluita.

– Tasaisuutta ei ole löytynyt missään vaiheessa. Välillä pelataan pirun hyvin, mutta sitten peli lässähtää helppoihin virheisiin. Euroopassa taso on näin kova, ei tule yhtään helppoa peliä näissä kisoissa, Sinkkonen sanoi.

– Jos jotain positiivista haetaan, niin olemme pelanneet EM-turnauksessa paremmin kuin koko kesän aikana. On tämä ollut ehdottomasti parempaa kuin kultaisessa liigassa tai olympiakarsinnassa, Siirilä sanoi.

Sinkkonen muistutti, että joukkue koki suuria muutoksia viime keväänä. Sen lisäksi, että joukkueelta vaihtui päävalmentaja, vaihtui samalla myös tiimi hänen ympärillään. Sinkkosen mukaan samanlaisen perhetunnelman ja hengen saavuttamiseen, mitä joukkueella on aiemmin ollut, on mennyt koko kesä.

– Nyt on hyvä lähteä nostattamaan buumia kohti kotikisoja. Sinne on nyt pari vuotta aikaa, ja siellä sitten menestytään ihan tosissaan, Sinkkonen vakuutti viitaten Suomen 2021 EM-kotikisoihin.

Lue myös: