Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheilukierros
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Pettynyt Valtteri Bottas avautui rajusti – nimitti alatyylisesti Lewis Hamiltonia?

Valtteri Bottasta häiritsi Lewis Hamiltonin ohitus aika-ajojen loppuvaiheessa varikolta ulostulokierroksella.

Formula 1
Valtteri Bottas Singapore
Viides sija Singaporen GP:n aika-ajoissa oli Valtteri Bottakselle suuri pettymys.Getty Images

Valtteri Bottas jäi vasta viidenneksi Singaporen GP:n aika-ajoissa lauantaina. Bottas kellotti vielä ensimmäisessä osiossa parhaan ajan, mutta oli aika-ajojen lopussa ongelmissa. Hän ei päässyt omien sanojensa mukaan ruuhkassa tekemään hyvää ulostulokierrosta.

Aika-ajojen viimeisellä vedolla Bottas hidasti edellä olleen Red Bullin Alexander Albonin takia, koska halusi enemmän tilaa nopealle kierrokselleen. Takaa tullut Lewis Hamilton ohitti suomalaisen tallitoverinsa ja Bottas joutui entisestään hidastamaan. Renkaista hävisi liikaa lämpöjä.

Kummallakaan ei ollut kiire ehtiä ennen ajan loppumista viimeiselle nopealle kierrokselle, joten Hamiltonin tyyppisiä ohituksia tallitoverista harvemmin nähdään.

Bottas avautuikin rajusti heti aika-ajon jälkeen tiimiradiossa. Luotettava moottoriurheilumedia Crash tulkitsi (siirryt toiseen palveluun), että Bottas puhui Hamiltonista alatyylisellä nimityksellä.

– V**** p-pää, Bottas tylytti hieman siistitymmin sanottuna.

RaceFans-sivuston mukaan (siirryt toiseen palveluun) Bottas oli myös tiimiradiossa ihmetellyt tilannetta laajemmiltikin.

– En tiedä, mitä Lewis oli tekemässä, Bottas kommentoi.

– Olin vain jättämässä eroa seuraavaan autoon.

STT:lle Bottas vahvisti, että Hamiltonin tekemä ohitus ei ollut suunniteltu.

–Ei ollut. Hidastin edessä olleen Red Bullin takia, ja Lewis ei tainnut tietää, että edessäni oli auto. Hän ajatteli minun ajavan hiljaa huvikseni, mutta eihän se nyt niin ollut. Sitten hän meni edelle, joten minun piti taas hidastaa, Bottas selvitteli STT:n mukaan.

– Olemme puhuneet tuon asian läpi tallin sisällä, varmistaaksemme, ettei tuollaista enää ikinä tapahdu, Bottas painotti vielä.

Syy selkkaukseen ei ollut välttämättä täysin kummankaan kuskin, ei mahdollisesti liian hiljaa ajaneen Bottaksen tai ohituksen tehneen Hamiltonin. Kyse saattoi olla enemmän siitä, miten kummankin kuskin kisainsinöörit toimivat tilanteessa.

Mercedeksen pääkisainsinööri Andew Shovlin myönsi kisan jälkeen, että tiimi olisi voinut tehdä parempaa työtä laskemalla kummallekin kuskille paremman kohdan ulostulokierroksille. Mercedes lähti aika-ajojen viimeiseen vetoon selvästi muita myöhemmin.

– Meidän täytyy katsoa, kuinka olisimme voineet hoitaa tilanteen tehokkaammin ja siten, että molemmat autot olisivat saaneet enemmän aikaa radalla. Etenkin Valtteri, jolla oli vahva alku aika-ajoissa. Mutta hän ei saanut hyvää asemaa radalle yhdellekään kolmesta viimeisestä vedostaan, Shovlin sanoi tiimin tiedotteessa.

Bottas korosti, että Singaporen rata on yksi vaikeimmista paikoista saada renkaiden lämpötilat kohdilleen. Katuradalla on paljon mutkia, mutta hyvin vähän nopeita mutkia. Lisäksi rengasvalmistaja Pirellin maksimilämpötila renkaille on pienempi kuin viime vuonna.

– Ihanteellisesti minulla olisi ollut puhdasta ilmaa edessä ja olisimme voineet mennä lujempaa kuin mihin pystyimme, Bottas sanoi Crashin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– Pystyimme siihen vain aika-ajojen ensimmäisessä osiossa ja vähän myös toisessa osiossa. Mutta olimme liian monta kertaa veitsi kurkulla rengaslämpötilojen kanssa.

Sunnuntaina Singaporen GP:hen paalupaikalta starttaa Ferrarin Charles Leclerc. Hamilton nousi aika-ajoissa lopulta toiseen lähtöruutuun. Kolmanneksi ylsi Ferrarin Sebastian Vettel. Ennen Bottasta lähtöruudukossa on vielä neljänneksi ajanut Red Bullin Max Verstappen.

Yle Urheilu seuraa Singaporen GP:tä hetki hetkeltä verkkosivuillaan. Kisa alkaa kello 15.10.

Lue lisää:

Hamiltonin kyseenalainen temppu harmitti flopannutta Bottasta – tiimi ymmärsi suomalaista: ”Olisimme voineet tehdä parempaa työtä”

Kommentti: Räikkönen nousee tänään Schumacherin rinnalle, mutta juhla on kaukana – sekoilua ja säätämistä on nähty aivan liikaa

F1-sarjan nuori supertähti yllätti menestystallin todella pahasti: ”Meidän täytyy ryhdistäytyä”

Bottas antoi C Morella mielenkiintoisen selityksen pettymykselle aika-ajoissa – letkautti valmistautumisesta kovaan kisaan: ”Kaljatankkaus”

Valtteri Bottas jätettiin kauas, onnellinen Leclerc jälleen paalulle – näin Singaporen GP:n aika-ajot menivät hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat