Hyppää sisältöön

Anni Vuohijoki kokeili SE-rautoja MM-kisoissa – "Kisatulos plussan puolella"

Anni Vuohijoen SE-yritys epäonnistui painonnoston MM-kisoissa Thaimaassa.

Anni Vuohijoki kilpailee seuraavan kerran marraskuussa Limassa. (Arkistokuva) Kuva: AOP

Anni Vuohijoki tempaisi 91 kiloa ja työnsi 117 kiloa painonnoston MM-kisojen 64-kiloisten B-ryhmässä Thaimaan Pattayalla. Vuohijoki kokeili viimeisellä yrityksellään työnnössä SE-tulosta 119 kiloa, mutta ylöstyöntö epäonnistui.

Vuohijoen kokonaistulos oli 208 kiloa. Vuohijoki oli nostanut aiemmin Kolumbiassa 206 kiloa (92+114) ja onnistui nyt parantamaan kokonaistulostaan.

Lopullinen sijoitus varmistuu, kun 64-kiloisten A-ryhmä nostaa myöhemmin sunnuntaina.

– Kisatulokseni jäi plussan puolelle. Tavoitteeni oli tehdä olympiakarsintaan parempi tulos kuin Kolumbiassa. Ennen kisaa oli ongelmia ulkokiertäjän kanssa ja päätimme, että jos en saa tehtyä parempaa, niin en mene edes lavalle. Tempauksessa reisi vaivasi eniten. Siinä jouduimme muuttamaan vähän nostoasentoa ja siksi loppuveto ei toiminut, Vuohijoki kertoi Painonnostoliiton tiedotteessa.

Lavalle pääsykin tuskien takana

Vuohijoki kertoi työnnön tuntuneen paremmalta kuin tempaus.

– Viimeinen rinnalleveto tuli harmittavasti huonoon rytmiin ja siksi voimat loppuivat ennen ylöstyöntöä. Tärkeää kuitenkin on, että kisasta selvittiin ehjänä. Onneksi osteopaatti Jere Linja-aho oli mukana, sillä muuten en olisi päässyt lavalle asti. Olympiakarsinta jatkuu Limassa marraskuussa ja siellä taas kovempia rautoja, Vuohijoki lupasi.

B-ryhmän paras tempauksessa oli Italian Giorgia Bordignon, joka kiskaisi suorille käsille 101 kiloa. Työnnössä B-ryhmän paras oli Uzbekistanin Kumushkhon Fayzullaeva, joka teki 17-vuotiaiden maailmanennätyksen 124 kiloa. Hän oli tehnyt ikäluokkansa ME:n myös tempauksessa tuloksella 97 kiloa.

64-kiloisten C-ryhmässä Marianne Saarhelo jäi sekä tempauksessa että työnnössä aloituspainoonsa. Tempauksessa hän sai ylös 87 kiloa ja työnnössä 109 kiloa.

– Tänään oli huono päivä. Tempaukset tuntuivat vähän siltä, etten ollut lavalla tarpeeksi hereillä, Saarhelo kommentoi.

Lue lisää:

Saara Leskinen jäi parhaastaan painonnoston MM-kisoissa – "Ei vaan kulkenut"