Hyppää sisältöön

F1-kauden komeetta hävisi voiton Ferrarin taktiikan takia – tallitoverikin ihmeissään: ”Olin aika yllättynyt”

Ferrari otti kolmannen voittonsa peräkkäin. Vastaavaa ei ole nähty kauden 2008, mutta meno ei ollut silti täysin lämmin italialaistallissa.

Charles Leclerc joutui pettymään Singaporessa. Kuva: Lars Baron/Getty Images

Singaporen GP:ssä Ferrari-kuskit Sebastian Vettel ja Charles Leclerc toivat tiimilleen ensimmäisen kaksoisvoiton F1-sarjassa yli kahteen vuoteen. Voitto oli myös italialaistallin kolmas peräkkäinen tällä kaudella.

Mutta tällä kertaa voittoa ei juhlinut Leclerc, joka oli vienyt kaksi edellistä kisaa. Paalulta lähtenyt Leclerc joutui taipumaan Vettelille varikkopysähdystaktiikan takia.

Kolmantena ollut Sebastian Vettel pääsi ohittamaan Leclercin ja toisena ajaneen Lewis Hamiltonin, kun hän meni heitä aiemmin tekemään varikkopysähdyksen. Vettel pystyi ajamaan tuoreilla renkailla sen verta kovia kierroksia, että radalle olleet Leclerc ja Hamilton hävisivät ratkaisevasti.

– Päätös oli hyvin myöhäinen. Luulin, että pysähdys tuli liian ajoissa, Vettel kuvaili varikolle päästyään.

– Annoin kaikkeni ulostulokierroksella, koska edellä olevat eivät pysähtyneet. Olin aika yllättynyt, että olin kierrosta myöhemmin kärjessä.

Haastatteluita tehnyt ex-huippukuski David Coulthard kysyi myös kauden ensimmäisen voittonsa napanneelta Vetteliltä, tekikö hän itse päätöksen varikkopysähdyksestä.

– Juuri ennen viimeistä mutkaa sain pyynnön. En tiedä, pysähtyikö joku vai oliko ero tarpeeksi suuri. Mutta tämä taktiikka toimi minulle tänään, Vettel kuvaili.

Varikolla Ferrari-kaksikko ei mitenkään juhlallisessa tuulella ollut. Charles Leclerc ehti jo kisan aikana ihmetellä ja kiroilla, miten Vettelille annettiin mahdollisuus tuolla taktiikalla voittoon.

Hän ei omien sanojensa mukaan rehellisesti ymmärtänyt taktiikkaa. Leclerc johti kuitenkin ennen pysähdyksiä kisaa. Kisan jälkeen varikolla Leclerc näytti pettyneeltä, mutta suurimmat tunteiden purskaukset olivat laantuneet.

– On vaikea hävitä voitto tällä tavalla. Mutta loppujen lopuksi tiimille tuli kaksoisvoitto, Leclerc sanoo.

– Olen pettynyt, kuten kuka tahansa olisi. Mutta joskus asiat menevät vain näin.

Suomalaisille kisa oli hyvin karu. Valtteri Bottas oli viides ja Kimi Räikkönen joutui keskeyttämään kymmenen kierrosta ennen loppua.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää: