Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Emil Ruusuvuori murskalukemin Challenger-turnauksen voittoon Glasgow'ssa: "Oli tosi hyvä fiilis kentällä koko ajan"

Suomalainen kaatoi ranskalaisen finaalivastustajansa erin 6–3, 6–1 ATP Challenger-turnauksessa Skotlannissa.

tennis
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori jatkaa voittojen tiellä.Markku Ulander / Lehtikuva

Tennispelaaja Emil Ruusuvuori on voittanut uransa kolmannen ATP Challenger-turnauksen miesten kaksinpelissä. 20-vuotias suomalainen kaatoi loppuottelussa Ranskan Alexandre Mullerin suoraan kahdessa erässä 6–3, 6–1.

Glasgow'ssa pelatun turnauksen loppuottelu kesti 63 minuuttia. Ottelun ensimmäisessä erässä 22-vuotias ranskalainen ei jäänyt aivan jalkoihin, mutta huippuvireinen Ruusuvuori (ATP-165) vei erän voiton selkein lukemin 6–3. Toisessa erässä Ruusuvuori pehmitti Mullerin (ATP-278) 25 minuutissa murskaavasti 6–1.

ATP Challenger-tasoisen turnauksen kaksinpelin voitto on Ruusuvuoren uran kolmas. Ensimmäisen hän voitti Uzbekistanissa kesäkuussa ja toisen kolme viikkoa sitten Mallorcalla Espanjassa. Viikko sitten hän kaatoi Espoon Davis Cupissa itävaltalaisen Dominic Thiemin, joka on maailmanlistan sijalla 5.

Lokakuussa edessä Tukholman ATP-turnauksen karsinnat

– Oli hyvä viikko. Ensimmäinen ottelu ei ollut ihan helppo tunteikkaan viikonlopun jälkeen, mutta sain avausottelun klaarattua ja parannettua peliäni ottelu ottelulta, Ruusuvuori kommentoi Yle Urheilulle.

Thiemin lyöminen kotiyleisön edessä antoi Ruusuvuorelle itseluottamusta.

– Oli tosi hyvä fiilis kentällä koko ajan. Oli myös kiva huomata, että Thiem-voiton myötä tennis sai huomiota mediassa.

Glasgow'n voitto nostaa Ruusuvuoren maailmanlistalla sijalle 142, joka on hänen uransa paras listasijoitus. Nousua listalla selittää kovat pelit ja kova työ. Ruusuvuori kertoo oppineensa paljon otteluista, jotka hän on pelannut rankingin sadan kärjessä olevia pelaajia vastaan.

– Kun jaksaa tehdä töitä, tulokset pisteet ja rankingit seuraavat perässä.

Ruusuvuoren ranking riittää lokakuussa pelattavan Tukholman ATP-turnauksen karsintoihin. Valmentaja Federico Ricci toivoo, että suomalainen voitaisiin nähdä syksyllä myös esimerkiksi Baselin ATP-turnauksessa.

Entäpä sitten Australian avoimet tammikuussa?

– Turnaus on varmasti kalenterissa. Siellä päästää katsomaan. Jatketaan samaa rataa, niin päästään kolkuttelemaan satasen portteja, Ruusuvuori kommentoi ATP-rankingiin viitaten.

Lue myös:

Ruusuvuori jahtaa kolmatta Challenger-turnausvoittoaan – suomalainen on kaatanut vastustajansa vakuuttavilla esityksillä

Emil Ruusuvuori jatkaa voittojen tiellä – Davis Cupin jälkeen jälleen jo puolivälierissä Glasgow'ssa

Kommentti: Uskomattoman upea tennisviikonloppu päättyi katkerasti - Ruusuvuori antoi häikäisevän näytön koko maailmalle

Emil Ruusuvuori venyi yhteen kaikkien aikojen suomalaisista tennisvoitoista – kukisti maailmanlistan vitosen Dominic Thiemin: "Ei olisi paljon paremmin voinut mennä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat