Sarjakärki KuPS lähtee mestaruustaistoon voittoputkessa – kapteeni vakuuttaa, että jalat pysyvät maassa: "Kopissa taitaa olla yksi jätkä, jolla on Suomen mestaruus"

Ilveksen voitto nosti IFK Mariehamnin kaataneen KuPSin sarjakärkeen.

Veikkausliiga
KuPS
KuPS juhli HJK-voiton jälkeen pukukopissa 15.9.Timo Hartikainen / Lehtikuva

Kuopion Palloseura haki Maarianhaminasta tärkeät kolme pistettä ja nousi niukalla 1–0-voitolla jalkapallon Veikkausliigan mestaruussarjan kärkeen.

Kuopiolaisten ainokaisen teki Ariel "Tuco" Ngueukam, jonka pusku tuotti tulosta ottelun 63. peliminuutilla.

IFK Mariehamn pääsi vielä ottelun loppuminuuteiksi hakemaan tasoitusta yhden miehen ylivoimalla, kun Vinko Soldo joutui jättämään kentän kahden keltaisen kortin jälkeen. KuPS kuitenkin kesti ja piti maalinsa puhtaana. Ilveksen viime hetkillä siunaantunut voitto-osuma merkitsi, että KuPS nousi sarjakärkeen yhden pisteen erolla ohi Interin.

– Vaikea peli, kenttä oli aika velliä. Teimme sen, mitä tulimme hakemaankin. Nolla omissa antaa aina mahdollisuuden voittaa, KuPS-kapteeni Petteri Pennanen summasi Yle Urheilulle.

Edellisen kerran KuPS on juhlinut Suomen mestaruutta vuonna 1976. Nyt sillä on kuitenkin mahdollisuus viedä kirkkaimmat mitalit, mikäli se voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa otteluaan.

– Tilanne on ollut oikeastaan sama HJK-pelistä (15.9.) asti. Jos hoidamme kaikki pelit, olemme mestareita. Se on selvä homma, että vielä pitää kolme peliä hoitaa, jos haluaa pyttyä nostaa.

Kuopiolaisten tilanne näyttää hyvältä, sillä joukkue on voittanut kuusi edellistä kamppailuaan. Näissä kuudessa kamppailussa se on päästänyt taakseen vain yhden osuman.

– Olemme olleet aika voittava joukkue. Teemme oikeita ratkaisuja kentällä. Hyvässä vireessä olemme, mutta vielä emme ole voittaneet mitään. Paljon on töitä jäljellä, Pennanen vakuutti.

Pennanen vakuutti, että jalat pysyvät viimeisilläkin kierroksilla maassa.

– Ei p*rkele tuolla ole varaa hirveästi leijua. Taitaa olla kopissa yksi pelaaja, kellä on Suomen mestaruus. Kaikilla on ihan älytön halu voittaa. Ei ole vaaraa, että alkaisimme leijua.

Lue myös:

Ilves ilmoittautui mukaan mestaruustaistoon aivan viime hetkillä – KuPS nousi voitolla sarjakärkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat